kdaj kuhate?
Veste, kaj me zanima?
Ko pod postom “kaj za kosilo” berem, kaj vse kuhate (in ko se mi lačni cedijo sline), se sprašujem, kdaj vse to skuhate.
Vsaka čast, res ste pridne!
Jaz se spomnim na samo kakšne preproste jedi, ampak zdaj sem tu dobila tolikoooooo super idej, da bom zagotovo naredila kaj finega iz vsega napisanega.
Bravo, punce, res ste pridne, jaz se moram še poboljšati!
Ob majhnem otroku je sicer res malo težje delat vse dobrote (mali je noro zvedav, bi ves čas med kuho po štedilniku šaril, haha), ampak vseeno se moram bolj potruditi.
Sploh ko vidim, kaj vse delate…
Pravi vzor ste mi!
Pozdravček, vesna
Vesna, jaz kuham kosilo, ko moja eno in štiri-letnik spita, edino pecivo se včasih spravim delat že dopoldne, najmlajšega pa vzamem zraven na pult in opazuje.
Zdaj sem sicer že tri leta doma, se pa še dobro spomnim, kako sem mnogokrat kuhala stvari zvečer za kosilo naslednji dan. In zato tudi jedilnik takrat ni bil tako raznolik…
Lep dan!
Vladka
Zvečer si nasekljam in očistim zelenjavo, pripravim in narežem meso, naredim maso za palačinke, skuham repo ali zelje, naredim pač kar se prejšnji dan da postoriti. Največ dela je s pripravo živil, kuhanje in pečenje ne trajata dolgo. Zelenjavno juho npr. kuham ko zavre še 20 min. Govedine ne jemo, ostalo meso pa je hitro popečeno. Kosilo jemo nekaj čez četrto popoldne, domov pridem ob treh in petnajst minut.
pri nas se med tednom kuha vecerja-po moznosti bolj zgodnja!? ponavadi kuham popoldan oz. pod vecer. navadno ne pripravljam prejsnji dan….razen,ce imam res kaj takega. ce se le da ….skuham kaj bolj enostavnega…vcasih pa je na jedilniku tudi kaksna stvar,ki rabi vec casa. imam sreco,da vsi trije kuhamo,tako da vcasih vskoci hci ali pa moz. vceraj je moz npr. delal /gledal je jamija:) / tiste njegove zepke z zelenjavo- calcete….!? lepo mu je uspelo! zraven pa veeeliko rdesega radica s krompirjem. danes sem pa popoldan sama doma…tako-ve se kdo bo kuhal!: )) ne vem pa se,kaj !? lp petra
Jaz začnem, ko pridem iz službe, to je najhitreje ob 16.30. Potem pa včasih bol na hitro, jemo že ob 17.00, včasih mal pozneje. To je potem zame kosilo in večerja v enem. Drugače pač ne gre. Kako govejo juho pa prejšnji dan skuham in je potem za več dni. Kuham pa skoraj vsakdan, sem se navadila, ker se mi menzna hrana ne zdi najbolj zdrava.
Forum je zaprt za komentiranje.