Najdi forum

predlogi

Na tem forumu se prvič javljam z vprašanjem, večkrat pa kaj preberem. V soboto imam v gstilni žurko za 25 ljudi (30 rd). Tam bodo pripravili večerjo (plate), pecivo in sladice pa lahko prinesem s sabo. Zanima me, kaj in koliko naj pripravim za tako priložnost, ko bomo že siti, a na mizi še kaj mora biti, zbiram predloge in recepte.
Hvala vsem
Anita

Hej,nasvete bos dobila.

Jaz dajem svojega,ki vedno vzge – vsaj pri nas!

Doma poprazim olupljene mandeljne,lesnike,pinjole,indijske lesnike,dobro ohladim in posolim,nato pa v kovinsko skatlo.Lahko naredis par dni prej. Potem to nasujem v lesene skodelice in gostje imajo pri aperitivu zelo radi. Kar hitro zmanjka in apetit se dviga. Naredila bi pol kg teh jedrc.

Dobro je tudi majhno slano pecivo iz listnatega testa(Pecjak ima ze narezano),ki ga namazes z jajckom in posujes s soljo in z raznimi semeni(janez,mak, soncnicna semena…seveda loceno).

Torta bo.

Naprej pa se drugi predlogi. Lep pozdrav Babi

Dodatek: Ce te zanima se kaj slanega,poglej post spodaj” Bi kaj slanega”.

Zanimivo!! Lp

a: – to Babino varianto lešnikov, mandeljev… ti pa zelo priporočam: si oblizneš vse prste! :))))

Lp, mishika

Dej poglej ene par tem nazaj, mislim, da je bilo nekaj okrog kremastih peciv, sem napisala recept za Dinastijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close