POLNJENE PAPRIKE
hm moja mami je delala tko dobre polnjene paprike ampak tega recepta pa še nisem zasledila na netu…tko da natančnega recepta ne poznam lahko vam pa zaupam da….vzame ene 7 velikih rumenih paprik…odstrani semena…nato vzame in nariba krompir-surov…krompir malo stisne da odstrani ovečno vodo…nato pa vzame skuto 1 kislo smetano 1ali 2 jajci začini nato vse skupaj zmeša in nafila paprike…paprike zaporedoma položi v pekač…na koncu …se pravi okrog 10 min pred koncem peke pa čez paprike prelije kislo smetano zmešano z jajcem in začimbami(sol,poper…)….
zadeva je odlična….in preprosta za narest…
če je kdo jed prepoznal naj piše da si bomo malo izmenjali informacije…in naj kdo napiše točn recept
Hej,Nelly!
Podoben recept imam napisan kar v dveh rzlicnih knjigah.Eden je v Svetskem kuharju,drugi pa v Vegetarjanski kuhinji.V obeh receptih je osnova skuta z dodatki(tudi rdeca sladka paprika,oljke,kapre…);krompir pa ni omenjen.
Sama mesnih polnjenih paprik nimam prav zelo rada,raje imam pravi dzuvec-pecen v pecici. S skuto po vegetarjanski razlicici sem pa ze veckrat naredila in je vsem vsec,ker smo skutarji od prvega do zadnjega.
Tisti krompir bom pa poskusila dodati. Lep pozdrav Babi
no sej babi ravno o tem sm govorila…da je nešteto receptov zapisanih za polnit paprike,ampak konkretno z krompirjem pa še nikjer nisem zasledila…
je pa res da se moram popravt pri sestavinah ki sem jih navedla…
in sicer nariban krompir+1kisla smetana+1ali 2 jajci+začimbe…vse zmešaš in s tem napolniš paprike…nevem zakaj sm zadnjič omenila skuto…vrjetn ker gre pomoje lahko brez problema zravn….v glavnem jz sm jih delala brez skute…fora je v tem da mora biti krompirja največ…kisla smetana+jajca grejo zravn samo zarad boljšega okusa in da se krompir “lepše” skp drži….
če komu kaj ni jasno pri tem receptu nj piše da mu razložim…nepoznam pravega imena za to jed niti tapravega osnovnega recepta ker sm to jed vedno delala tako “na oko” po filingu….
Hej,nelly!
Seveda bom poskusila tudi z varianto krompir ,kisla smetana,jajca.
Baka da v bucnico(zavitek z vlecenim testom),da dobro ozeto naribano buco “skup drzi”, tudi veliko smetane in jajca.No,zraven je tudi skuta.
Ta tvoj recept bi jaz poimenovala kar Paprike s krompirjevim nadevom.
Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.