Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Babi; meni še zmeraj ni jasno….PITULICE!!

Babi; meni še zmeraj ni jasno….PITULICE!!

Toliko je bilo že napisano o tem, vsega brat pa tudi nimam časa..
skratka za testo že vse vem, samo na kratko rabim par nadevov, npr. tistega s feta sirom, pa enega zelenjavnega.

Rada bi jih naredila za rojstni dan; ali so mrzle tudi dobre? Mogoče je bolje, da jih prej naredim, pa zmrznem (ideja od spodaj), pa takrat spečem…
ampak ali se lahko testo, ki je bilo kupljeno zmrznjeno, zopet zamrzne?

najlepša hvala!
bARČ

ok … sem na novo tuki …
In bolj ko listam po forumu več je o tej temi …
Pa še vedno nisem prišla do taga kaj je to … ????

In kako se to naredi?

A bi blo zlo težko to ponovit al pa copy – pastat, k veste kje to je …???
Al pa vsaj mi napisat link 🙂

Lp Barbara

Princeska kar po forumu navzdol in boš našla. Nič ne škodi, če malo vidiš
o čem je beseda že tekla.

Barbara, tole je prvi osnovni recept, ki ga je napisala “naša” Babi za pitulice: . Za vse ostale komentarje napišeš v iskalnik pitulice in dobiš postov še in še…
Lep dan vsem!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Babi!!!

Dokaj redno spremljam ta forum in tudi recept za pitulice sem zasledila že, ko si ga prvič objavila. Šele v petek pa sem se opogumila in ga preizkusila. In rezultat? Mogoče sem imela le začetniško srečo, ampak pitulice so bile ODLIČNE! Pol navadnih in pol s porom. Tiste s porom so bile boljše.

Oče, ki ne mara pora, je rekel, da bo počakal na drugo rundo, ko bodo pečene tiste brez pora. Vendar ga je mamljiv vonj premamil in je kar takoj zmazal tri porove. Sedaj me pa že 2 dni hvali in hoče, da jih spečem še kdaj.

Babi, hvala za ta recept in res nazoren opis priprave.

P.S. Mogoče se vam bo zdelo, da sprašujem neumnosti, ampak na katerem zlogu se pravilno naglasi beseda “pitulice”. Doma so mi namreč postregli z dvema možnima variantama.

Pa še nekaj.

A je že katera preizkusila namesto skute dati v pitulice kajmak zmešan s slanim sirom (feto)?

Hej,vsem zgoraj in se posebno ocetu,ki je celo por zmazal!!:))

Prijateljica,ki mi je dala recept,je naglasila na prvem zlogu.Tako jaz izgovarjam.

Feto kar pogosto umesam med skuto,kajmaka pa se nisem,ker ga tu ne dobim. Splacalo bi se poskusiti;mislim,da bi potem moralo izostati olje,ker je kajmak masten. Jaz bi poskusila varianto z zelenjavo.
Komaj cakam belusev ali spargeljnov. Z njimi je enkratno!

Zanimivo,da so znanke,ko so prvic pekle,prosile za demonstracijo v zivo;potem pa so si same upale. Po opisu zgleda res malo zakomplicirano,pa ni. Le skuta mora biti ta prava.
Ko ima necak prijatelje na obisku,me vedno prosi za pitulice v raznih izvedbah.
Lep dan Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close