solate
Lep pozdrav,
od kar sem odkrila ta forum, že nekaj dni obsedeno iščem takšne in drugačne recepte in celo nekaj sem jih že preizkusila.
Tudi za štedilnikom sem bolj sveža, saj sem se pred kratkim preselila na svoje. Tako mi je ta forum v veliko pomoč in naj povem, deklice, resnično ste krasne. Hvala za vse ideje. Z mano je vesel tudi moj dragi, saj pravi, da zadnjih nekja dni odlično kuham 🙂 Nisem mu povedala za mojo skrivnost :))
Čez kakšen dan bom dopolnila 25 let, joj, že? Rada bi povabila domače na kosilo. Naredila bom polnjenega piščanca in orade v pečici po že preizkušenem receptu, ki sem ga našla na forumu. Odlične so!
Zdraven pa bi rada kakšno posebno solato, prosim pomagajte mi z idejami.
Solata je lahko kaj nenavadnega, nevsakdanjega, lahko je čisto preprosta, nekaj dobrega skratka. Lahko je tudi več solat, saj jih imamo vsi radi.
Predvsem imava s fantom rada zeleno kristalko na katero naredim poseben preliv iz gorčice, semen buč in sončnic, olivnega in malo bučnega olja, le za barvo, ter balzamičnega kisa. Toda te sva že naveličana, čeprav je odlična.
Zelo vam bom hvaležna za vašo pomoč.
Hvala in lep vikend, Sandra
Sandra, pozdravljena!
Jaz ponavadi, če imam obiske in se odločim za dve solati, naredim eno iz sveže zelenjave in eno kuhano. Sveža je meni všeč šobska, verjetno poznaš, paradižnik, paprika, kumare, čebula in feta sir;
za kuhano pa uporabim ali brstični ohrovt, ali cvetačo, ali brokoli, lahko stročji fižol… vse te pripravljam na enak način. Skuham, odcedim, ohladim in prelijem s polivko iz česna,svežega peteršilja, soli, olja in kisa.
Lep dan!
Vladka
Moja praksa je, da kadar imama več ljudi povabljenih, enostavno pripravim “solatni bife”. Ravno prejšnji petek sem ga- kristalko, rukolo, motovilec, radič, kuhan fižol, narezan paradižnik, paprika, por, nariban korenjček, kuhana cvetača, grah, stročji fižol…. itd, lahko daš tudi kuhan krompir… zraven pa osnovno- kis, balzamični kis, olje, olivec, bučno in kakšna polivka (olje, kis, gorčica, poper za cvetačo…)… Pa lične posodke za solato in to je to…
Kadar pa imamo kak piknik ali kaj podobnega, pripravim že narejene solate. Ampak nič posebnega- poleg krompirjeve, fižolove (suh ali stročji- odvisno od letnega časa) in paradižnikove s papriko ponavadi naredim mešano- kar vse skupaj zmešam- zeleno, malo drobneje narezanega paradižnika, rukolo in por- por da zelo osvežilen okus! Če imam kuhan fižol, še malo fižola… Pa česen in malo balzamičnega – poleg navadnega- samo balzamični je presladek.
Rada imam “sočno” solato in ponavadi dodam malo vode za kisom.
Hej!
Zelo prav mi pride solata(ce jo lahko tako imenujemo),sestavljena iz v pecici popecenih lepih rdecih in oranznih paprik,na zaru popecenih rezin
jajcevcev in majhnih buck;lahko tudi rezine na zaru popecenih gobic. Tudi kolobarji na zaru popecene cebule so dobri.
Vse lepo zlozis na pladenj po barvah;vcasih dodam tudi majhne cesnje paradiznike in malo majhnih mozzarel.
Potem pa potreseno s petersiljem in cesnom,pokapljano z olivnim oljem in okisano z balzamicnim kisom in seveda sol in poper. Vmes lahko se malo velikih crnih oliv in kaper.
Tudi z bucnim oljem ni slabo,se zlasti ce potreses se malo popecenih bucnih semen.
Popecene paprike olupis in narezes na ozke trakove.
Prednost:naredis jo lahko nekaj ur prej,da se vse lepo prepoji,je dobro in nasitno.
To sicer ni klasicna solata,za pogostitev gostov pa zelo dobra.
Lep pozdrav Babi
pa naredi “mehisko” solato k piscancu!
je malo bolj “mocna”, a dobra /topla in hladna/.
rabis
1 konzervo rdecega fizola
1 navadno cebulo
¸1 rdeco cebulo
1 zrel avokado
1 rdeco papriko
2-3 zlice par.pireja
2 zlici koruze
4 zlice narezanega presnega zelja
sol.poper,cili
20 dag sira
plje /oljcno/
sok 1/2 limone
kolicina je za 3-4 ljudi /za prilogo/
na olju preprazi cebulo /da postekleni/,dodaj fizol in koruzo,dodaj 2-3 zlice paradiznikovega pireja in malo cilija. malo poprazi in odstavi. v nepregorno posodo daj par kapljic olja, posoli,pokapljaj z olivnim oljem dodaj preprazene stvati,cez pa nalozi na rezine narezan avokado, na rezrine narezano papriko,narezano zelje,maaaalo se posoli…pa se narezan sir…daj v pecico za 10 min.-da se sir zartopi…postrezes zraven piscanca…odlicno je toplo..lahko je pa tudi hgladno… lp petra
Forum je zaprt za komentiranje.