Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika skutna torta (ne pita)

skutna torta (ne pita)

A ima kdo recept za pravo skutno torto?
Tako, da se skuta na peče v pečici, ampak ostane sveža.
OK, biskvitno testo bi že znala naredit, rada bi v bistvu recept za tako rahlo, penasto skutno kremo.
Hvala,
P.

Vpisi v iskalnik “skutina torta”, bilo je napisano ze ogromno receptov in veliko je tudi mnenj o preizkusenih. tudi Babi je napisala zelo dober recept. LP

Hej,Zala! Tisto je pecena skuta,P pa rabi bolj skutino kremo,ce sem prav razumela. Lep pozdrav Babi

Kaj pa če zmešaš zelo stepeno sladko smetano (rastlinsko) s tako gladko skuto (bolj umešaš kot zmešaš), dodaš malo limone in po želji sladkorja (po moje ga sicer ne bo treba). Po moje je to to. Če bi bilo vseeno prerahlo, dodaš želatino ali pa malo več krem-fiksa oz. šlag peno (samo prah). Aja: razmerje: od oka 😉 – nekje na liter stepene smetane bi lahko skoraj dala pol kg skute (ne vem, bi morala videt…).

Da pa je krema rahla… Najbrž. Najbolj rahle zadeve pa nastanejo, če vmešaš sneg – samo potem imamo spet težavo s surovimi jajci…

Lp, mishika

Po mojem, pasirana skuta, stepena smetana in želatina. Pa sladkor, seveda. Mislim, da ne bo zelo narobe, če poiščeš kak recept za skutino strjenko (lahko je pa, končno, tudi z jogurtom) in jo uporabiš kot kremo.

1 skuta nepasirana (1/2kg)
1 sladka smetana
1 kislo smetano
1 1/2 jog. lončka sladkorja
sneg iz treh beljakov

To je recept za kremo, ja res so notri surova jajca, ampak mi smo še vedno preživeli :)), je pa zelo dobra krema. Jaz navadno oblate kar kupim, še nisem zbrala poguma za njihovo peko, kaj čmo, se zgodi :))

Krema je pa zelo sočna zato ti ne priporočam pretiranega vlaženja biskvita!

Lp Tadeja

Živjo,
tukaj je en recept.

Potrebuješ:
-poiljubni biskvit za podlago
Krema:
-1/2 kg skute
-1 sladka smetana
-2 jogurta (lahko vanili)
-2 žlici želatine

Smetano zmiksaš, dodašskuto in jogurta ter sladkaš po okusu.
Nato dodaš pripravljeno (in malo ohlajeno) želatino. Kremo naliješ v tortni model, daš v hladilnik (najbolje čez noč).
Preden daš v hladilnik lahko po torti posuješ npr, čokoladne mrvice, mlete lešnike, orehe…
Pozdravček

lpD

Joj, se opravicujem! Res sem nepozorno prebrala, da isce P. skutinokremo, ki se ne pece v pecici. Babi, hvala za opozorilo. LP, zala

Hvala vsem!
tale forum je res super.
P.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close