Najdi forum

ajdova moka

ali kdo ve če se že dobi ajdova moka ali instant ajdova v trgovinah,
sama je ne najdem

hvala
Venus

Da.
Kje si doma ?

na Ptuju

DA, na glavni tržnici v Ljubljani se dobi ajdova moka in ajdova kaša. Jaz vedno kupujem tam. Če želiš in nisi iz Ljubljane ti lahko kupim in pošljem ali kako drugače dostavim. Javi se. LP Silvia

Silvia hvala

sem velikokrat v Lj tako da ne bo problema

ali mi lahko samo približno opišeš kje je lokacija stojnice.

a je to bio oblika? kaj pa cena?

ajodvo moko in druge vrste mok prodajajo v pokriti tržnici, tam kjer imajo tudi svežo skuto in sir…..upam, da boš našla….jaz moko vedno kupujem tam!!!

Stojnica je v pokritem delu tržnice. Če prideš iz smeri Prešenovega trga stopiš v pokriti del tržnice in takoj naravnost sta dve gospe, ki prodajata moko in ostale izdelke. Jaz kupujem pri desni. LP Silvia Če te zanima cena bom povprašala, ker blizu delam.

Ne vem ali je bio oblika, sicer kaj pa je še danes prav zares bio? v takem ozračju in takem onesnaževanju mislim, da težklo najdeš BIO izdelek. Za ceno in ali je bio ali ne se bom pozanimala in ti v kratkem sporočim, do takrat pa, ciao Silvia

Hej,

ajdovo moko lahko dobiš v vseh Mercatorjevih prodajalaneh. Jaz kupujem ajdovo moko na katerem piše Rangus, ker je na kamne mleta. Je pa zelo dobra tudi tista iz Celja – včasih je bila pakirana v svetlo viola vrečko z rumenimi pikami. Kar tam malce poglej naokoli kjer so moke. Če pa se bo kakšna prodajalka smukala tam naokoli kar povprašaj jo za ajdovo moko. Rada ti bo pokazal kje je ta moka.

Še nekaj o ajdovi moki kupleni v trgovini in o tisti, kuplejni v mlinu.
bilo je tako, da mi je frendica rekla, če hočem domačo ajdovo moko. Ok sem rekla – pa mi je zrihtala. Jaz vsa vesela sem iz nje šla takoj kuhati žgance, a ko sem jo stresla v vodo se mi je že zdela sumljiva, nekam svetle barve je bila in ko sem jo mešala je bila bolj pocasta. Mi je kar hitro kapnilo in ne bodi lena sem vzela dve žlice in na eno žlico dala moko, ki sem jo kupila v trgovini, na drugo žlico pa moko kupljeno v mlinu. in moka kupljena v mlinu je bila mnogo svetlejša – kar pomeni, da je mlinar med ajdovo moko primešal precej črne moke (ni rečeno, da to delajo vsi tako). Uf… Torej previdnost velja, sedaj kupujem moko samo v trgovini, pa še cenejša je kot pri mlinarju. Cena je tam okoli 500 SIT/kg.

lp

Tajna

Tajna, ali si pomislila, da obstaja več vrst ajde? Npr. črna ajda in siva ajda. Mislim, da je odveč napisati, da je moka sive ajde bistveno bolj svetla, kot moka črne ajde. Ampak baje bolj kvalitetna – z več hranilnimi snovm.

Včasih so stvari drugačne, kot se kažejo. In vsi mlinarji ne goljufjo.

Kaya

Hej,

vem da je več vrst ajde, če pa je k ajdovi moki dodano preveč ta črne moke, se najbolje pozna takrat ko ti mešaš žgance. Če je razmerje ta pravo (žganci iz čiste 100% ajdove moke so malce trpkega okusa) potem se to lepo meša, če pa je preveč dodane črne moke se žganci packajo in delajo se kepice. Verjemim mi, da imam z njimi izkušnje, ker moj dragi jako rad jede ajdove žgance.

Tajna

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close