za ljubitelje kremnih sladic – PUSLICA!!!
Ponovno vsem skupaj lep pozdravček!
Vidim, da ste nekateri že stestirali vanili – skutine rezine. Za naslednji vikend pa vam toplo priporočam naslednjo sladico. Imenuje se PUSLICA, je pa srbska sladica. Sladico sem poskusila prvič na enem poslovnem žuru in nato zatežila lastniku cateringa, da mi je recept zaupal. Ni mi sicer povedal natančnih količin, ampak samo sestavine. Ampak, ko sem eksperimentirala je ratalo, kot mora.
Potrebuješ:
8 dcl – 1 l sladke smetane (odvisno od velikosti sklede)
1 škatlo snežnih poljubčkov (to so tisti keksi nabrizgani iz beljakovega snega in rahlo popečeni – če imaš čas jih lahko pripraviš sama, drugače so tudi kupljeni o.k.)
Za kremo:
2 milki noisette ali nougatovo kuverturo
7,5 dcl polnomastnega mleka
2 jajci
vanili sladkor
7 žlic moke
7 žlic sladkorja
nekaj žlic ruma ali nekaj kapljic rumove esence
Ljubitelji cimeta in mletih klinčkov lahko dodajo v kremo tudi tega…
V 2 dcl mleka vmešaš moko. Ostalih 5,5 dcl mleka zavreš. Stepeš jajci in sladkor ter vanili, ter vliješ v vrelo mleko. Dodaš še 2 dcl mleka z moko in čokolado. Cel čas počasi mešaš na rahlem ognju, da se zgosti. Če se nezgosti dovolj, dodaj še nekaj žlic moke. Na koncu dodaj še rum, ter po želji cimet in mlete klinčke.
Ko se krema zgosti jo ohladi.
Stepeš sladko smetano.
V veliki skledi zlagaš po naslednjem vrstnem redu:
1. najprej plast stepene smetane.
2. v smetano pogrezneš beljakove poljubčke
3. preliješ s čokoladno kremo
4. smetana
5. poljubčki
6. čokoladna krema
7. smetana
Po vrhu potrosi s kakovom in daj za nekaj časa v hladilnik.
Kremo iz sklede zajemaš z veliko žlico oz. zajemalko in skušaj zagrabiti vedno “z dna”. Naložiš jo v velike čaše.
SADNA VARIANTA:
Namesto čokolade daš v kremo cca 500g rdečega sadja (najboljša je mešanica gozdnih sadežev)
Sama ponavadi prakticiram kar čokoladno varianto, ki je zares odlična… Upam, da bo takšna uspela tudi vam!
Dober tek!
Nika
Nika, pred enim tednom sem naredila PUSLICO in je odlična !!!! Zmazali smo jo takoj, samo eno vprašanje imam. Ko sem vse sestavine zložila v skledo in dala v hladilnik se mi na sredini nikakor ni strdilo. V bistvu sta se smetana in krema premešali. Sicer je bilo dobro ampak ni zgledalo ravno najlepše. Ali se ti kaj sanja, kaj sem naredila narobe? Ali pa tako mora bit (dvomim). Jutri jo nameravam spet delat in če imaš čas mi prosim odpiši.
Forum je zaprt za komentiranje.