Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Nadevanae pecene cebule – petri bo verjetno vsec!!

Nadevanae pecene cebule – petri bo verjetno vsec!!

Hej!

Mi to jemo kot predjed ali prilogo ali samostojno s solato.

4 do 5 vecjih lepih cebul
20dag tezko rezino oranzne buce-originalen recept( ce je nimam,zdusen por ali popeceni jajcevci)
10dag orehovih jedrc
15dag pikantne gorgonzole
10dag popecenih kruhovih kock
olivno olje in malo masla,rozmarin (jaz tudi kaksno zbico)

Lepe velike cebule v lastnem ovoju na hitro operemo in obrisemo.
Za uro in pol jih damo v pecico na 180-200 stopinj,da se popecejo(kot cele jejcevce).Ce jih malo po vrhu potresemo z grobo soljo,malo skrajsamo pecenje.
Cebula se je pod ovojem lepo skuhala v lastnem soku.

Ko se cebule malo ohladijo, jim z ostrim nozem ali s skarjami odrezemo
priblizno 1/3 zgornje lupine in del cebule(kot kapica) okrog in okrog.
Ostane 2/3 cebule,ki ji previdno izdolbemo srednji del(lepo skoci ven) tako,da ostane pod ovojem se malo cebulnega mesa. Predstava kosarice.

Cebulno meso(ki smo ga odvzeli cebuli) malo pretlacimo in malo poprazimo na kaplji olivnega olja in malo masla z dodatkom rozmarina. Nato gre v mikser.

Naribano(kot repa) buco tudi poprazimo v isti ponvi na isti mascobi.
Tudi to gre v mikser.

Dodamo orehova jedrca,pretlaceno gorgonzolo in zmiksamo v nekaksen pire(ne prekremasto). Vse stresemo iz mikserja in umesamo se popecene kockice.Posolimo,popopramo in pokusimo.

S tem napolnimo cebule,ki jih damo v pekac in pecemo pri 180 stopinjah
25 do 30 minut.

Receptu sem dodala samo se dve zmleti nageljnovi zbici ali kar zapicim celo na vrh nadeva.
Ker vedno ni oranzne buce pri roki,vcasih poprazim por,malo bolj pikantno je s popecenimi rezinami jajcevcev.

Dobro tudi za vegetarjance. Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close