Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika nedeljska papica…

nedeljska papica…

Hej punce!!
Še nikoli do sedaj se nisem javila na taforum, ker sem vedno prišla sem “pokukat” takrat, ko sem imela kakšno vprašanje, ali pa nisem imela pojma, kaj skuhat….:)) in vedno sem dobila kakšno zanimivo idejo.
tokrat bi vas prosila za čisto konkreten nasvet…
V nedeljo pridejo fantovi starši na nedeljsko kosilo. Saj ne, da še nikoli niso bili, a vedno dajat na mizo neke svinske pečenke, pa govejo juho, pa krompir?…. Rada bi poskusila kaj novega… npr. konkretno – kakšno mesno rolado. A nimam pojma, kaj naj uporabim za nadev, da bo res okusna… slanino??
Če bo kateri slučajno padlo kaj na misel…. prosim!!

Pa hvala že vnaprej.
Maja

Čau Maja,
kakor mi je znano ima Babi en krasen recept za mesno štruco v listnatem (ali vlečenem) testu. Upajva, da se bo oglasila.
Pozdrav.

Evo, tu na tem threadu je nekje spodaj tudi zazeljen recept od Babi:

Stefani pečenka po receptu Babi (glej ursin post) je bila testirana prav to nedeljo in sprejeta z navdušenjem. Razlika je bila samo v tem, da nisem imela testa in sem zato uporabila folijo, čeprav je načeloma ne uporabljam. Najpametneje se je dosledno držati recepta, ker je res izvrsten – variacije pa lahko izvajaš kasneje, ko ne bo avditorija.

Pečenka se je izvrstno odpolnjevala z zelenjavno juho, zgoščeno s krompirjem (krompir v kockicah skuham posebej v slani vodi in ga proti koncu spasiranega dodam juhi).

Pa veliko uspeha!

lp
Modra

Telečji ptički

Zrezke potolčem na tanko, dam notri rezino šunke, košček sira, na trkove narezano kislo kumarico in korenček, ali pa samo česen, zvijem v roladice, zašpilim z zobotrebcem in popečem.
Narediš še malo omakice, zraven pa ponudiš npr. kruhove cmoke, ki jih sigurno ne jedo tako pogosto kot krompir.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close