Jamie Oliver
pozdravljene!
Zelo rada kuham in ustvarjam v kuhinji. Tudi razne oddaje o kuhanju si kar rada pogledam. Ta z Jamiem pa me ne pritegne preveč. Toliikooo začimb, ko jih da on enkrat v hrano imam jaz za več kot en mesec. Res je ,da uporablja olivno olje, ampak nalije ga za moje pojme čisto preveč. Pa skoraj povsod čili. Skratka okusi so različni. Razumljivo je, da je nekomu všeč, drugemu pa ne. Meni osebno ni preveč. LP
Hej!
Ze v Angliji sem si ogledala nekaj njegovih oddaj in hcerkine knjige tudi.
En plus ima,da skusa angleske malde gospodinje navajati na mediteransko
kuhinjo in se druge. Jemljem ga pa z rezervo,ker res uporablja veliko olja in smetane in masla. Zacimbe pa tako:sama jih imam veliko,toda vedno
pazim,kaj gre skupaj in koliko.Rocne spretnosti ima zelo razvite,ni kaj in
pozitivni naboj tudi.
Vcasih me pa zmrazi,ko kaksno dobro italijansko jed priredi angleskemu okusu in naredi za moj okus nekaksno packarijo. Obozujem pristno it. hrano.
Malo je seveda TV show,sicer kot vse taksne oddaje.
Tudi Na RAI 1 v La prova del cuoco rabijo toliko olja,smetane in masla,da je skregano z zdravo prehrano.Prava it.kuhinja ,vsaj juznejsa,tega ne pozna;sever malo bolj.Zadnjic sem gledala ,kako naredis pzniran zrezek na milanski nacin.
Skregano z zdravo pametjo.Tudii Bigazzi(gospod,ki je zaprisezen ljubitelj zdrave prehrane,ki celo vodo za kruh jemlje iz neoporecnega studenca,nima hladilnika-vse naredi sproti) je dekle vprasal,koliko sovraznikov ima,ker bi se jih s takimi zrezki lahko znebila-jih pokopala.
Zrezek je panirala v drobtinah iz popolnoma svezega kruha(take velike) in
potem cvrla na maslu,pocasi,najmanj 20 minut.Kar predstavljajte si,koliko
masla so vpile drobtine!!
Sicer tudi v nasih casopisih lahko na eni strani preberes recept,ki ga moras
prirediti svojim potrebam in letom primerno(toliko je vsega); na naslednji strani pa priporocila,cesa vsega naj ne bi uzivali –nasprotja,potem se pa znajdi!!
Upam,da vas nisem zamorila,saj je fant zabaven in tudi zna pokazati.
Lep dan Babi
Tudi sama skoraj redno spremljam njegove oddaje, po njegovih receptih pa nicesar ne skuham. Zdi se mi zabaven, ima tudi kaksne dobre trike, vendar za moj okus pretirava s kolicino olja, limon in cilija. Po moje je vse kar skuha kar precej podobnega okusa.
Po eni strani mi je vsec, kako modificira recepte, po drugi strani me je pa groza kaj naredi iz njih. Ce se spomnim samo polente in rizote. Bljak.
Morda je faca za angleske pojme, mene pa ni preprical. Dosti boljsi je bil decko na VOX-u, vendar sedaj na zalost oddaje ni vec.
Še predno je bil popularen v Sloveniji, sem gledala oddaje na BBC prime. Zdel se mi je zabaven, kar se pa kuhe tiče, pravi pacek.
Mislim, da je predvsem dober show man, dober za promocijo kuharjev, dober biznis man, manj pa dober kuhar.
Kolikor mi je znano, so njegovi starši imeli gostilno, tako da ima zaledje in mu ni bilo treba začeti iz nič.
Kaksne stvari so mi vsec, druge ne. Glede mesanja zacimb in uporabe velikih kolicin bi pa rekla, da je to severnjaska posebnost. Tudi tu na Svedskem sem opazila, da uporabljajo veliko vecje kolicine zacimb, kot v Sloveniji, ter spravijo skupaj mesanice, kot jih mi nikoli ne bi, tako da bi Jamiejeve stvaritve najbrz z veseljem pojedli. Najbrz je to stvar privzgojenega okusa.
Lp, Ursa.
Tudi meni je Jamie simpatičen, predvsem je pa izredno fotogeničen, po TV je pravi cukrček, tako, da ga vedno gledam kadar le imam čas, je pa tudi res, da je bila prva serija oddaj daleč najboljša. Nikoli pa še nisem ničesar skuhala po njegovih receptih in tudi dvomim da kdaj bom, kakor ste že napisale: veliko preveč začimb uporablja za moj okus.
Se strinjam z vsem napisanim; sama težko gledam tako hitenje pri kuhi, razmetan in na videz umazan pult pa tudi Jamie se mi zdi dosti preveč povaljan za vrhunskega kuharja. V začetku sem se kar navduševala zanj, verjetno zaradi njegove mladosti, sedaj ga pa že težko gledam.
Že leta sledim kuharskim dvobojem na nemški postaji VOX ob pol sedmih zvečer in z zanimanjem sledim kuhanju. Vendar opažam, da tudi tu uporabljajo velike količine masla, olivnega olja in smetane pa že dokaj izumetničeno pripravljajo najenostavnejše jedi. Seveda, oddaja mora teči, gledalce morajo na nek način pritegovati…Debelih ljudi je pa po “bogatem” zahodu vedno več tudi po zaslugi takih oddaj.
Na koncu pa ugotovim, da so preproste, slovenske narodne jedi, skromno zabeljene in narejene po receptih Ivana Ivačiča, s. Vendeline in s tega foruma še najbolj zdrave in najbolj okusne. LP
Tan, ravno sem brala debato o Jamie Oliverju. Me zelo veseli, da ste podobnega mnenja kakor jaz. Res je zelo atraktiven oz. zanimiv za ogled in popestritev nedelskega popoldneva, ima pa tudi napake. 12. 1. sem ponudila na forum anketo, kjer lahko pohvalite ali pograjate oddaje in recepte. Ravno to je namen moje raziskave, ker ni vse tako, kot je prikazano na oddajah. Če želite, prosim izpolnite anketo, ker mi bodo take informacije res prav prišle in prav zanimivo je slišati več različnih mnenj. HVALA, Nataly
Strinjam se z večino vaših mnenj, tudi meni ni preveč všeč. Začimbe daja v jedi, kot da drugega ni za v hrano. Preveč, premočne. Začimbe so zelo občutljiva stvar. Vedeti moraš, kaj daš lahko skupaj in koliko. Meni se tudi zdi umazan, najbolj, ko včasih kuha kaj s čebulo, ki jo reže na deski, zatem pa na isti površini dela skladke jedi. LP Silvia
Forum je zaprt za komentiranje.