Lešnikovo pecivo
Hej,Tan! Jaz bi najraje cele lesnike popekla v pecici,jih med dlanmi s pomocjo cunje povaljala,da se odlusci kozica in potem jih z uzitkom jedla kar take,ali nasekljala v ovsene kosmice ali bi jih obiski hrustljali pri pijaci.
Ce ima kdo rad pivo,daj tri na dno kozarca in cez nalij pivo.
Na tako pivo smo v burjastih vecerih sli v birerijo Dreher v Trst.Je tako dobro.
Uprabis jih lahko za kaksno lesnikovo pecivo,ali jih zmlete umesas v biskvitno testo namesto moke ali dodatek k moki.
V Bonboncku(na trznici) v Kopru prodajajo domace lesnikove trikotnike.Poskusi,ce so ti vsec.Imam recept in ti ga napisem,ce zelis.Je pa kar nekaj dela.Sicer si ti pridna in lesniki cakajo lahko do naslednjega vikenda. Prav? Lp Babi
Tan,hej!
Upam,da gripa ni prehuda.
Ko sem bila zelo utrujena(se v sluzbi),sem si kdaj zazelela,da bi imela rahlo gripico in cas za branje.Potem me je pa tako vrglo,da se crk nisem videla.
Ko sem ucila,sem viruse otrok kar srkala.
Za tolazbo ti posiljam Lesnikove(ali kokosove) trikotnike,samo ne delaj jih,dokler nisi popolnoma zdrava, da se ti ne bodo uprli.Ob povisani temperaturi se to rado zgodi;meni ze.
1. Testo
150g bele mehke moke ********** zmesamo z
1 in 1/2g pecilnega praska,******* presejemo na desko in na sredini
********************* kupcka naredimo jamico.Vanjo damo
65 dag sladkorja,
1 zavitek v. sl. in
1 jajce. *************** Vse to zmesamo z delom moke v
********************** grobo kaso.
65g res mrzlega masla**** narezemo na tanke kosce,ga stresemo
********************* na testeno kaso in hitro umesimo v
********************* gladko testo ter ga postavimo v hladilnik.
Testo razvaljamo pravokotnik,ga polozimo na namascen pekac ter premazemo z 2 zlicama marelicne marmelade.
2. Nadev naredis v casu,ko testo pociva v hladilniku.
100g masla************pocasi segrevamo s
100g sladkorja,
1 zavitkom v.sl.
in 2 zlicama vode,****** da se stopi,nato pa primesamo
100g mletih lesnikov,
100g na listice narezanih
lesnikov
ali 200g kokosove moke.
Pocakamo,da se nadev nekoliko ohladi,nato ga
enakomerno namazemo po testu in postavimo pekac v segreto pecico.
Temp 175-200 Cas pecenja 20-39 minut.
Pocakamo,da se pecivo nekoliko ohladi in ga razrezemo na 8×8 cm velike kvadrate,te pa razdelimo na trikotnike.
3. Preliv naredis,ko se testo pece.
50g jedilne cokolade nalomimo v loncek,ki ga postavimo v posodo z vrelo vodo,da se stopi,dodamo malo masla in gladko zmesamo.V to namakamo
oba ostra kota trikotnika in pocakamo,da se cokolada strdi;pravi kot ostane nepomakan.
Tocno take imajo v Bonboncku.
Zvezdice so zato,ker mi drugace vse stisne skupaj,ko posljem.
Pozdravi se hitro Babi
Forum je zaprt za komentiranje.