Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kam z bananami?

Kam z bananami?

Ostale so mi 4 banane. Grde so za videti, vendar so še trde in zato dobre.
Ker jih ne bi rada vrgla v smeti in prihaja vikend, sem se odločila, da kaj spečem. Na misel mi pridejo le bananini mufini.

Imate morda še kakšno (preizkušeno) idejo?

Natassa

Bananina rulada… doma imam recept. Ful je dobra.

Pecene banane s sladoledom:

Banane narezes na kolute in jih na kratko popeces v ponvi na malo masla (oz. jaz raje na olivnem olju). Proti koncu dodas kaksno zlico ali dve sladkorja in pustis, da sladkor karamelizira. Lahko tudi prelijes s konjakom ali rumom in flambiras. Prelijes cez vanilijev sladoled in ponudis. Njami! 🙂

Lp, Ursa.

… lahko pa tudi nekaj sladkorja nadomestiš z medom… mmmm…. LP Daša

Ocvrte banane ali pa čisto preprosto – bananin napitek (zmiksane babane z mlekom)
Lep pozdrav

Uf, tole pa ni za brati v dopoldanskem času! Zgleda preveč slastno.

Še podvprašanjce. Flambiraš – torej poliješ z rumom in prižgeš ogenj? Kaj pa, če ne?

Natassa

Ce prelijes z rumom in ne prizges ognja, bo po moje malo bolj alkoholno. Se mi zdi, da je flambiranje bolj zato, da alkohol hitreje izhlapi in ostane samo okus po rumu. Najbrz bi se isto doseglo, ce pac ne bi prizgala in vse skupaj samo malo dalj grela.

Ali ima kdo kaksno boljso razlago?

rulada-je zelo dobra. zadnjic nas je hci presenetila z njo. recepta ne vem tocno. vem,da je spekla biskvitno testo/zelo tanko/. skuhala dva pudinga /cokolada +vanilija/. ko sta se ohladila,je z enim premazala peceno testo,zavila nori se cele banane,z drugim pa premazala rolado po vrhu in v hladilnik. bilo je pa se kar nekaj stvari…dodatkov…zal nisem bila pozorna!

flambirane-obvezno s konjakom!

lp petra

Banane (cele ali prerezane po dolgem) popečeš na arašidovem maslu in zaliješ s sokom pomaranče. Serviraš toplo s kepico vanilijevega ali kakšnega drugega sladoleda. Poskusite!

Jaz bi naredila kar milk-shake 🙂 – pri nas so ga vedno vsi veseli…

Lp, mishika

Lahko pa narediš BANANINO PECIVO:

Biskvit:
5 jajc
5 žlic sladkorja
5 žlic moke
2 žlici vode

Premaz:
marelična marmelada
3 banane

Krema:
0,5 l mleka
2 vanili pudinga
25 dag margarine
malo ruma

Preliv:
20 dag. jedilne čokolade
1 žlica margarine
3 žlice vode

NAČIN IZDELAVE:

Rumenjake ločimo od beljakov in jih stepemo skupaj z sladkorjem in vodo. Iz beljakov stepemo trd sneg in ga previdno vmešamo v zmes, ki ji na koncu previdno dodajamo še moko. Tako pripravljeno zmes zlijemo v pekač prekrit s papirjem. Pečemo v pečici 20 – 30 minut na temperaturi 180˚ C.

Ohlajen biskvit premažemo z marmelado. Banane narežemo na kolobarčke in jih položimo tako, da prekrijejo površino biskvita.

V mleku skuhamo dva pudinga in zmes mešamo tako dolgo, da se ohladi. Stepemo margarino in malo ruma, dodamo še ohlajen puding in stepamo tako dolgo, dokler se ne naredi gladka krema, s katero premažemo biskvit.

Nad paro stopimo čokolado skupaj z žlico margarine in 3 žlicami vode. Z vročo čokolado prelijemo pecivo in ponudimo ohlajenega.

Pa dober tek!

Tole bananino pecivo je dobro, vendar bom jaz naslednjič dala v kremo pol manj margarine, ker mi ni bil všeč tako močan okus po margarini.

Drugače pa priporočam.

Mislim, da bom spekla bananino pecivo v obliki torte, da bo za otroke bolj zanimivo.

Res hvala za toliko različnih idej!

Natassa

jaz pa ponavadi spečem kar biskvit kot za rolado, potem pa ga prerežem na pol in imam torto – meni nikdar torta ne uspe, kajti moja ima zmeraj “Šmarno goro” na sredini” in ne vem kako se jo odpravi. Sem se že naveličala probavat.
Pozdravček Mateja

Še malo drugače:
Popečeš na maslu, potreseš s cimetom in ingverjem v prahu, malo limoninega soka. Zraven pa smetano.

J.

moje torte imajo Pekrsko gorco, ker sem iz štajerskega konca, ampak moj pladenj za torto je na srečo rahlo okrogel, in torto obrnem noter, ravno paše. Sicer pa se gorca odreže, zdrobi in vmeša v nadev, če ti uspe, da ne pride kdo mimo in ti jo poje.

Preizkusila sem bananino pecivo. Da bi bilo bolj zanimivo za otroke, sem ga spekla v obliki torte. Zmanjšala sem količine sestavin za biskvit – uspelo je zelo dobro. V kremo sem tudi jaz dala le polovično količino margarine. Biskvit pa sem navlažila s sokom ene pomaranče.

Torta nam je bila zelo všeč, ker je lahka. Zagotovo jo bom še kdaj spekla.

Lucy, hvala.

Natassa

Mi smo pred leti delali Mačje oči…..to je bila rolada z bananami, ampak se ne spomnem kakšna krema je bila. Vem, da pudinga nismo dali, ker imam raje kakšne posebne kreme, doma narejene. Ne vem zakaj, ampak sem skregana s pudingom. Če nekaj naredim, hočem naredit vse sama. je pa res, da kakšno pecivo s pudingom je prav fino.

Natassa, me veseli, da vam je všeč. Sicer sem napisala original recept, drugače pa tudi jaz dam manj margarine. Naslednjič bom tudi jaz probala s pomarančo. Hvala za idejo.

Lp.

Hej, nastja!

Vem, da sploh ne sodi sem, ampak vseeno. Če omenjaš Pekrsko gorco, bi te jaz dala kar v Mb ali bližnjo okolico.
Imam prav?

n.n.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close