Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zamrzovanje živil

Zamrzovanje živil

Mene pa zanima kako je z zamrzovanjem živil? Kaj zamrzujete? Koliko časa je lahko določena hrana zamrznjena?

Zaradi nase navade na faksu, da si s sabo nosimo ze prej pripravljena kosila, ki si jih nato samo pogrejemo, zamrzujem vedno pripravljeno hrano v posamicnih porcijah. Obnese se mi skoraj vse, razen npr. kaksnega krompirja (npr. musaka s krompirjem je zanic, ce jo potem odmrznes).

Za zamrzovanje surovih sestavin zal ponavadi nimam dovolj prostora in to pocnem bolj izjemoma.

Ampak najbrz to ni to, kar si ti hotela zvedet, naj ti druge raje vec povedo.

Hej,Tan! Enkrat poleti je ze bila ta tema,vendar mi v iskanju ne najde.

Zamrznem porcije ze narejene hrane:golaz,juha,zelenjava,zlicniki,cmoki,minestre brez krompirja,potem samo dodam krompir…

presno sadje,na vinu in sladkorju na hitro zduseno sadje za peciva,blansirano zelenjavo,kruh,pecivo,vcasih tudi marmelado brez sladkorja,ker se bojim,da bi se pokvarila,sveza zelisca,bobice,pelate….

sveze meso za mogoce nekaj kosil(ne dolgo),vcasih tudi maslo,sir,klobaso

Najvec prostora mi vzame sadje in mi tudi pride zelo prav. Lp Babi

zamrzujem meso-za kak teden naprej,vcasih tudi juho,zelenjavo bolj malo.grah in bobice /kot pravi babi/ kupim zmrznjene in jih imam v zmrzovalniku.ce kdaj kuham kaj takega,da lahko kasneje pogrejem,tudi zamrznem v posodice za eno porcijo /imamo staro teto,kateri je to prava resitev/. kadar?!:) nabereva z mozem prevec gob,jih zblansiram in zmrznem. gobe ne smejo biti vec kot 6 mesecev zmrznjene-tako nekako?!
vedno je v zmrzovalniku tudi skatla sladoleda. lp petra

Pa pazi v kakšno plastiko daješ živila !

Neprimerna plastika je zdravju škodljiva !?

L.P.

Pri nas imamo v zamrzovalniku:
mesa za en teden do 14 dni, kakšne rakce,
kruha za en teden,
grah, stročji fižol, špinačo, koruzo, brstični ohrovt, sesekljan peteršilj,
sladoled
in porcija kakšnega golaža ali česa podobnega, če ravno ostane od kosila.
Lep dan vsem!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close