makaronova solata??
ŽIVJO!
Ima kdo predlog kaj naj dam v makaronovo solato ki naj bi bila brez mesa,trenutno se ne spomnim nič drugega kot zeleno solato in koruzo.Vsakega predloga bom zelo vesela!
Vesela bi bila če bi mi kdo svetoval še za palačinke z poljubnim navedom,ki naj bi bil tud brez mesa in da se da hitro pripravit.Hvala in en lep snežen pozdravček!nika
Jaz dam tunino, feta sir, navaden sir, papriko, koruzo, vložene kumarice (poljubno, odvisno kaj imam doma) – je zelo dobro
V palačinke?
Če želiš sladke, predlagam skutin nadev.
Drugače pa lahko daš kakšen zelenjavni nadev (bučke, malancane, papriko prepražiš, dodaš kislo smetano) in s tem nadevaš palačinke.
Urša
na olivnem olju preprazi na listice narezano cebulo…ko zarumeni,dodaj narezano blitvo…premesaj…odstavi. na kuhane makarone stresi najprej tole,potem se na kocke narezan paradizni, malo narezanega strucastega radica,pest kuhane koruze,par narezanih kaper, par vlozenih buck /lahko tudi sveze-vlozene dajo se nek poseben okus/., sol,poper,olje kis/ali limonin sok/.na koncu potresi s sesekljanim petrsiljem. naj stoji pol ure,da se okusi prepojijo. lp petra
V makaronovo solato lahko daš praktično vsako zelenjavo: cvetke kuhane cvetače, brokolija, paradižnik, papriko, bučke (surove ali popečene), popečene melancane, kisle kumarice, olive, kapre, naribana trdo kuhana jajca, pa še kaj bi se našlo.
Palačinke pa s skuto, s spinačo, sladke pa z marmelado, čokolado, orehi,pa s kokosom
Predlogov je res veliko.Tako kot Mici,je meni zelo vsec por in tudi na tanke rezinice narezan sladki janez,pa drobne vlozene cebulice in v olju namakani suhi pelati,ki jih narezes. Ti zelo popestrijo okus.Ce dam te pelate,obvezno tudi malo bazilike. Enkrat bom poskusila tudi ingver;bomo videli,kaksen bo odziv.Sire dam pa vedno dva ali tri razlicne;na kocke narezan parmezan je skoraj obvezen. Rukula je tudi imenitna,kar surova.
Seveda moras izbrati malo med okusi,ki so tebi vsec,potem pa kombiniras in na zacimbe ne pozabi.Koriander v zrnju je prav specificen.
Lp Babi
Forum je zaprt za komentiranje.