Njami Pingvinova Torta:)
ko sem to torto pekla ni zgledalo nic kaj obetavno, ampak zmanjkalo jo je takoj. naslednjič mi je uspelo da je tudi izgledala lepo in bila se boljsa:)
evo recept:
biskvit:
150g sladkorja
160g moke
30g kakava
3žlice vode
6jajc
1pec.prasek
krema
300ml mleka
50ml smetane za stepanje
10g zelatine
preliv
jedilna čokolada 300g
malo mleka
margarina (jaz jo spustim)100g
torej, stepemo sneg,dodamo sladkor… nato pa se vse sestavine kar jih se ostalo za biskvit, malo premeseamo in damo pečt. okrog 15min/180-90stopinj
smetano stepemo, zelatino namočimo v malo mleka in jo na to stopimo nad vodno soparo, ostalo mleko stepemo skupaj z smetano.. na koncu dodamo se zelatino in se malo stepamo:) ja je veliko stepanja:) to postavimo v hladilnik
jedilno čokolado stopimo z mlekom (in margarino).
biskvit prerezemo na pol, nanj damo pol smetanove kreme. čez to polovico polijemo 1/3 preliva in nato spet pokrijemo z ostalo polovico kreme. čez vse to drugo polovico biskvita, in za 3h v hladilnik
joj ta torta je res tako dobra pri nas zdrzi največ 2 dni 🙂
Bani, tudi mene zanima, koliko pride te kreme. 3 dl mleka in 1/2 dl (??) smetane se količinsko nič dosti ne stepe… Gledam, če prav pretvarjam?
Potihem imam v načrtu tole torto, v svoji mapi z recepti sem našla samo margarinsko kremo:
7 dl mleka
3 žlice moke
5 žlic gustina
2 vanilin sladkorja
4 žlice sladkorja
25 dag margarine.
Raje bi delala smetanovo…
Hvala, Tora
Tora in ostale,
jaz sem delala to torto in sicer sem pekla iz 2/3 mase. Je super uspelo, biskvit je bil krasen! Tudi meni se zdi da je nadeva pramalo in bi moralo biti 500 mL smetane.
Za kremo sem pa jaz že prvič naredila takole: enake količine kot pri orig. receptu, le da nisem dodala stepene smetane ampak šlag peno. Mleku sem primešala želatino in nato še 2 (ali celo 3??) stepene šlag pene. Pa je bilo nadeva dovolj. Je bil res fullll dober!
Edina napaka je bila, ad sem čez kremo polila prevročo čokolado in se mi je smetana rahlo stopila. Vendar je bilo naslednji dan že bolj kompaktno, prvi večer pa smo jedli bolj z razlezeno kremo 🙂
Ne bo vam žal če jo boste naredile!
LP, zala
Forum je zaprt za komentiranje.