Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Njami Pingvinova Torta:)

Njami Pingvinova Torta:)

ko sem to torto pekla ni zgledalo nic kaj obetavno, ampak zmanjkalo jo je takoj. naslednjič mi je uspelo da je tudi izgledala lepo in bila se boljsa:)
evo recept:

biskvit:
150g sladkorja
160g moke
30g kakava
3žlice vode
6jajc
1pec.prasek

krema
300ml mleka
50ml smetane za stepanje
10g zelatine

preliv
jedilna čokolada 300g
malo mleka
margarina (jaz jo spustim)100g

torej, stepemo sneg,dodamo sladkor… nato pa se vse sestavine kar jih se ostalo za biskvit, malo premeseamo in damo pečt. okrog 15min/180-90stopinj
smetano stepemo, zelatino namočimo v malo mleka in jo na to stopimo nad vodno soparo, ostalo mleko stepemo skupaj z smetano.. na koncu dodamo se zelatino in se malo stepamo:) ja je veliko stepanja:) to postavimo v hladilnik

jedilno čokolado stopimo z mlekom (in margarino).

biskvit prerezemo na pol, nanj damo pol smetanove kreme. čez to polovico polijemo 1/3 preliva in nato spet pokrijemo z ostalo polovico kreme. čez vse to drugo polovico biskvita, in za 3h v hladilnik

joj ta torta je res tako dobra pri nas zdrzi največ 2 dni 🙂

Bani!

A ostali preliv pa polijemo po končanem pingvinčku? In še katero smetano uporabljaš? Bo dobra alpska? Mislim, da jo bom kmalu probala naredit. Pri nas imamo zelo radi kremaste stvari!! Joj meni

LP,Nani

hmm.. mislim da bo dobra. jaz sem uporabila smetano hulala al nekaj takega:)
ja.. kar ostane pa na koncu

Mislim, da jo moja mami kupuje v Mercatorju ali Intersparu. Lp, Klavdija

Se opravičujem…….moj odgovor pa res ne sodi sem…….hm, ne vem zakaj je tukaj. Navadno samo berem in sem očitno nekaj pobrkala. Lp, Klavdija

Hej Bani,
koliko pa približno pride tega nadeva? npr. koliko cm visoko vse kreme skupaj v tortem modelu? nekam se mi zdi malo samo 300 ml mleka za nadev + seveda smetana…..hm hm…kako je s tem ?
lp, Zala

Bani, tudi mene zanima, koliko pride te kreme. 3 dl mleka in 1/2 dl (??) smetane se količinsko nič dosti ne stepe… Gledam, če prav pretvarjam?
Potihem imam v načrtu tole torto, v svoji mapi z recepti sem našla samo margarinsko kremo:
7 dl mleka
3 žlice moke
5 žlic gustina
2 vanilin sladkorja
4 žlice sladkorja
25 dag margarine.
Raje bi delala smetanovo…
Hvala, Tora

Po se je Bani malo zatipkala in mora biti 500ml smetane, a je tako? Vsaj meni se zdi, da bi je bilo treba dati toliko, sicer ne bi bilo dovolj kreme.

Ups, tu bi moralo seveda pisat “Po moje se je Bani zatipkala”. Na, pa sem se zatipkala se jaz. ;)))

Tora in ostale,
jaz sem delala to torto in sicer sem pekla iz 2/3 mase. Je super uspelo, biskvit je bil krasen! Tudi meni se zdi da je nadeva pramalo in bi moralo biti 500 mL smetane.
Za kremo sem pa jaz že prvič naredila takole: enake količine kot pri orig. receptu, le da nisem dodala stepene smetane ampak šlag peno. Mleku sem primešala želatino in nato še 2 (ali celo 3??) stepene šlag pene. Pa je bilo nadeva dovolj. Je bil res fullll dober!
Edina napaka je bila, ad sem čez kremo polila prevročo čokolado in se mi je smetana rahlo stopila. Vendar je bilo naslednji dan že bolj kompaktno, prvi večer pa smo jedli bolj z razlezeno kremo 🙂
Ne bo vam žal če jo boste naredile!

LP, zala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close