golaž?
Koliko mesa… odvisno za koliko ljudi in kakšni “mesojedci” so :o)
Jaz prepražim čebulo, dodam na kocke narezano meso in pražim, da porjavi, potem pa dodam sol, strt česen in olupljen in na kocke narezan paradižnik. Vse skupaj dušim in po potrebi prilivam vodo. Ker pri nas otroci ne obožujejo mesa, naredim ponavadi malo več omake, zato moram dodati vsaj malenkost moke, da zgosti, sicer pa ga imam jaz rajši brez (tudi čebula in paradižnik lepo zgostita omako).
Prijetno kuho!
Vladka
za golaž naj bi bila enaka količina mesa in čebule. Za goveji golaž je najbolj primerno meso bočnik (vsaj zame). Za divjačinski golaž pa je obvezna rdeča čebula. Jaz se obojega držim pa vedno rata. Pa malo rdečega vinčka “špricnem” not, v divjačinskega obvezno brinove jagode, definitivno pa nobene sintetike (ala fant-fant-fantastično).
Pa dobri kruhovi cmoki zraven – njaaam!
doooober tek!
Hej!
Po priporocilih zdrave prehrane delam ze nekaj casa golaz tako,da dam na hladno olivno olje cebulo in meso skupaj,malo posolim in dusim pokrito.Ko tekocina pocasi izpareva in se maeso mehca, tudi cebula na koncu lepo zarumeni.Nadaljujem po obicajnem postopku.
Ce delam golaz za testenine,dodam pelate,malo rdece paprike,baziliko,muskatni oresek in malo pekocega feferoncka ali chilija;no zacimb dam se kar nekaj.
Ce ga jemo s polento(vecja kolicina),vse malo poprasim z moko.
Prednost dusenja na hladnem olju je tudi v tem,da nimam strahu,da se mi bo cebula prezgala. Ce pomislim,sta tudi nona in mama tako ravnali. Splaca se poskusiti. Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.