Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Skuta, sadje….

Skuta, sadje….

Pozdravljeni

Moji domači so navdušeni nad pecivom, ki vsebuje sadje in skuto. Malo mi že zmanjkuje idej, zato bi vas prosila bi vas za recepte, ki vsebujejo ti dve sestavini ter po možnosti ne zahtevajo veliko časa za pripravo.

Lep pozdrav in hvala že vnaprej
Maruša

a si že pogledala na http://www.kulinarika.net?

Kaj pa, krhko testo, namazano s marmelado, potem skuta (+ jajca, sladkor, vanilijev puding) nato naribana jabolka, ko pečeno premažeš s marmelado, da se bolj sveti in posuješ čisto malo orehov, za okras, ….vse skupaj narediš na velikem pekaču za pizze…….

Poskusi enkrat tole (sam ga rad večkrat naredim):
– iz cca. 40 dag moke zamesi testo za bel kruh (namesto vode lahko uporabiš mleko, dodaj še kaj maščobe, da bo boljši); testo lahko tudi malo sladkaš
– ko je testo prvič vzhajano, ga pregneti, razvaljaj dokaj v velik pravokotnik (za približno dve površini pekača) in položi v pekač za potice (z višjeim robom) tako, da gleda na obeh daljših stranicah čez pekač
– na testo naloži skuto, ki so jo poprej pripavila (0,5 kg skute, en ali dva jajčka, malo kisle smetane, sladkor po okusu)
– na skuto položi poljubno sadje (ribez, češnje, slive, breskve, borovnice, naribana jabolka, pač, tisto, kar ti je všeč in imaš pri roki; pa ne vse naenkrat, se mi zdi da je boljše, če uporabiš samo eno vrsto sadja)
– testo, ki visi čez pekač, zapogni nazaj in z njim prekrij skuto. Nič hudega, če obe polovici testa ne sežeta do sredine in ne pokrijeta vse skute; tako je na pogled še lepše)
– peci v pečici kot bi pekla kruh
– ko se (vsaj delno) ohladi, postrezi. Najboljše je še mlačno.

Pa ne naredi preveč testa, ker bo vse skupaj bolj podbno kruhu kot sladici.

Dober tek!

Ja, še to sem pozabil: testo premaži s stepenim jajčkom, da bo imelo lepo zlato barvo (bolj zaradi oči kot zaradi okusa).

prepisujem iz knjižice Rama- domače slaščice:

skutna pita z višnjami:
testo:

150g margarine
350g moke
pol pec. praska
100g sladk. v prahu
2rumenjaka
4žlice ruma

nadev:

130g sugar
2jajci
2beljaka
1van.sladkor
pol kile skute
350g visenj iz kozarca
lim.lupina

najprej zgnetemo testo, ga damo za pol ure v hladilnik
za nadev z metlico zmesamo polovico sladkorja, van.sl. skuto rumenjaka in lim.lupinico
dodamo se stepene beljake s polovico sladkorja ki je ostal
testo razdelimo na dva dela, razvaljamo(36X22). eno plast na dno, po njem nadev in čez višnje, prekrijemo z drugo polovico

170stopinj/45min

na slikci zgleda lepo, jaz bom vrhnji del testa najbrz spustila in dala mogoče se več skute:)

Poglej na kulinarika.net – Pecivo na suho. Full enostavno in full dobro. Mnjami.

Tole skutno pito z višnjami sem poskusila, tudi v verziji skutna pita z jabolki in rozinami in je zelo zelo dobro. Toliko v informacijo, če se bo se kdo odlocal, ali naj jo spece ali ne.

Helena

Helena

Mislim, da bi sem spadal ta recept. Je super, ma žal ne traja :-))

A mora biti prav pecivo, ali je lahko sladica? Če vzameš tako bolj fino skuto in ji dodaš kak jogurt, malo limone, sladkor, malo breskovega likerja in raztopljeno toplo želatino ter nadevaš v kozarce, v katere si prej dala na kose narezane breskve, bi morala nastati zelo okusna sladica… Seveda lahko breskve zamenjaš z kakšnim drugim sadjem (temu primerno uporabiš tudi drug liker).

Lp, mishika

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close