Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Potopljena torta

Potopljena torta

Ker sem še čisto freš in me še ne daje spanec, naj nahitro napišem recept za to “torto”

Stepeš 4 beljake, dodaš 4 rumenjake, 4 jogurtove kozarce sladkorja, 2 jogurtova kozarca olje, 2 jog.kozarca pšeničnega zdroba, 1 jogurt, 1 pecilni prašek.
Posebej naribaš še jabolka.
Vzameš vlečeno testo (isto kot za pitulice), premažeš eno plast z nadevom, čezenj položiš drugo plast testa, premažeš in posuješ z naribanimi jabolkami. Zviješ in položiš v pekač. Narediš štiri take zavitke oz.rolade, zato priporočam, da vzamete pekač,kamor se jih da lepo naložiti eno zraven druge, da ne ostane praznega prostora. Mazati ni treba predebelo, ker mora nadeva še ostati toliko, da se ga prelije preko vseh štirih rolad v pekaču.
Ko je pečeno, se lepo nareže na lepe kocke in posuje s sladkorjme v prahu.
Zelo dobro.

Slučajno sem gledala po TV Srbiji, ko so pripravljali to torto in sem se takoj spomnila na sladko varianto pitulic, ker je zelo podobno.
Upam, da vam bo všeč.

Lep pozdrav

Pa ne pride to zelo sladko?

poznam slano varianto! zelo dobra,zelo mastna!!!:) namesto sladkorja je skuta oz.”sirce”…lahko tudi kajmak in seveda malo soli. jabolka odpadejo.
ja,tile nasi juzni sosedi so mojstri !! ni kaj!
tukaj se mi sicer zdi malo prevec sladkorja…ali pa ne!? ce je sladko,naj bo sladko!? lp petra

hmm…
če se ne motim nasi juzni mojstri vse radi jejo 3x bolj sladko?:)
nekoč sem jedla baklavo, se mi je zdelo da jem sam cuker 🙂

Petra, “sirče” ni skuta pač pa kis.

se opravicuje…misljen je bil sircek..) lp petra

zadeva je enkratna prav za moj okus,smo jo naredili ze 2 x.Imaste še kaj dobrega v rokavu?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close