Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika biskvitno testo

biskvitno testo

Prosila bi za kak dober recept za biskvitno testo, iz katerega bom naredila torto!

Hvala!

Hej,Lucka! Ce vpises v iskanje Biskvitno testo,se ti odpre veliko variant na
to temo.Lahko samo izbiras. Lep pozdrav Babi

ŽSem poskusila, pa mi brskalnik javi, da stran ne more biti prikazana. Ko sem pa vpisala torto, mi je pa vrglo ven torte vseh okusov, samo navadne ne.
Hvala vseeno za pomoč.

Navadno biskvitno testo… za torto, ki bo dvakrat prerezana…

6 jajc
180 g mletega sladkorja
180 g moke
————————
Beljake res dobro stepeš z mešalnikom in počasi dodajaš sladkor in ves čas stepaš dalje. Ko je sneg res trden, enega za drugim, ob stalnem mešanju, dodajaš rumenjake. In na koncu na najmanjši hitrosti ali še bolje na roko vmešaš še moko.

Pozdravček!

Vladka

Jaz delam torte po receptu moje mame (sicer je od moje none) in veeeedno uspe. In sicer so sestavine:

6 jajc
300 g sladkorja
240 g moke
pol žličke pecilnega praška
lupina ene limone
1 vaniljev sladkor

Upam, da veš po katerem vrstnem redu se sestavine zmešajo, če ne pa kar vprašaj. Pa dober tek! Pa pa

Najbolj enostavno biskvitno testo:

4 rumenjake penasto zmiksaj z 14 dag sladkorja in 12 dag moke ter 1/2
peceilnim praškom.

Posebej naredi iz 4 beljakov trd sneg in ga narahlo vmešaj v gornjo maso.

Tule sem napisala recept, ki je res dober, predvsem pa lahek in torta je dobra, ker ni noter maščobe in pecilnega:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=23017&t=23000

Poizkusi, ne bo ti žal…
Če želiš čokoladno ali kakavovo testo, enostavno dodaš v maso še to.

Hej! jaz delam to torto ze leta. Namesto moke so zmleti orehi in drobtinice
keksov Petite.Biskvit je socen in res dober.Mogoce ti bo vsec;ker si recepte za biskvit(jajca-moka) ze dobila,bos imela za rezervo se tega.Nic tezkega in
dobro.

18dkg sladkorje v prahu,8 jajc,15 dag orehov,5 dag drobtinic,2 tablici jedilne cokolade,zlica ruma,lim.lupinica,mascoba in moka za model.

Rumenjake mesamo s sladkorjem,da mocno naraste in postane masa svetlo rumena.
Dodamo zmlete orehe(nakaj lahko nasekljanih),naribano cokolado,malo naribane lim.lupinice,v rumu namocene drobtinice in res trd sneg iz beljakov,ki ga rahlo umesamo (od spodaj navzgor in ne vodoravno).
Rumenjake in sladkor mesas z rocnim mikserjem,sneg tudi;
vse ostalo samo umesas s kuhalnico.

Jaz jo namazem najprej z dobro marelicno marmelado(malo),potem s
cokoladno kremo.Prijajo pa tudi sadne kreme-zlasti s smetano.

Peces na prvem vodilu pri 170-190 stopinjah 35 do 50 minut.
Ne odpiraj pecice;poskusi s palcko,ce je peceno.

Lep pozdrav Babi

No, še zmeraj se mi zdi, da je biskvit bolj “sočen”, če je dodano tudi malo maščobe… Delam pa ga po tem receptu (tudi za rolade):

6 beljakov stepeš na trdo in dodaš (na največji hitrosti mikserja)
10 žlic sladkorja
6 rumenjakov (pri najnižji hitrosti miksanja)
6 žlic olja
in previdno umešaš še 12 žlic moke (8 mehke in 4 ostre) ter malo pecilnega praška (eno žličko)

Vse skupaj vedno pečem na peki papirju nekje 15-20 min (se vidi, ko je pečeno) na 180-200oC.

Pa dober tek!

Lp, mishika

Živjo, tudi jaz imam eno vprašanje. Čeprav sem že velikokrat pekla Sacher torto, me je vedno groza že takrat, ko pričnem topit čokolado. Zakaj?????
Ker se mi zdi da potem, ko jo dodam jajčni masi, čokolada obteži jajčno zmes in da se kasneje zato biskvit ne more enakomerno dvigat. Nekajkrat se mi je torta že ponesrečila in bila še kar nizka, kjub temu da jo pečem iz 6 jajc…..

Kaj mislite , kaj je tu krivo? Včasih pa kar lepo naraste…..res mi ni več jasno! Sedaj jo bom delala za silvestrovo in res nočem, da mi biskvit pade skupaj! Če zmehčano čokolado poskušam ohladiti, se skoraj strdi. Razmišjala sem že, da bi ji dodala toliko mleka, da bi bil gosto tekoča in bi jo potem dodala jajčni masi. Kaj mislite o tem, a bi se obneslo?????

Pa še eno vprašanje: Če dodam mehko čokolado mešanici penasto umešanega masla, sladkorja in rumenjakov, koliko časa mislite, da je priporočljivo, da se potem vse skupaj miksa s čokolado vred? LAi je bolje čim manj, ali premešat samo na roko, da čokolada res ne obteži preveč vsega ali kako??
Saj večinoma torta uspe, toda to so še tiste moje dileme, ki se jih hočem otresti, da bom lahko torto vedno sproščeno pekla 🙂

Lep pozdravček vsem,
Zala

No, če ti kaj pomaga… Moje izkušnje so take, da biskvitno testo zelo rado pade, ko dodaš moko (če predolgo ali prehitro mešaš – jaz prej na roko malo z metlicami premešam in potem z miskerjem) oz. ko dodaš kakav – tudi tega vmešam najprej na roko z metlicami, nato res na hitro z mikserjem (najnižja hitrost). To je pri biskvitnem testu nasploh.

Kar se pa saherce tiče, jo pa delam po Stašinem receptu in res tako, kot piše… No, skoraj… Čokolado stopim skupaj z maslom ( mislim, da je v receptu tudi žlica mleka – tega ne dodam) in sicer v pečici na nekje 80oC. Potem je pri meni vedno tak postopek, da najprej stepem beljake in sladkor (da je zelo trdo). Na najnižji hitrosti mikserja potem umešam rumenjake, raztopljeno vročo čokolado z maslom (prej dobro z žlico premešam), na koncu moko s pecilnim (na roko, potem z mikserjem). No, tak postopek se je do sedaj izkazal za najboljšega (meni). Biskvit je res rahel, pa upade tudi ne. Maslo pa prej stopim zato, ker bi bilo enako, kot če bi dodala olje namesto masla (gre se za sočnost biskvita) – le da je z maslom veliko bolj okusno…

Lp, mishika

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close