Najdi forum

Vaflji

Ali ima kdo recept, kako se naredijo vaflji? npr.: beljgijski vaflji ail pa bilo kateri drugi? ali moraš imet kakšno posebno napravo za izdelavo le teh?

Hej,zdaj je zelo v uporabi elektricni “pekacek” za vafle.Grelni plosci sta oblikovani tako,da dobis obliko deteljice in ko to das narazen nastanejo srcki.Maso vlijes kar na ta pekacek zapres in vafli so peceni z obeh strani
(kot toast).

Mislim,da bi lahko maso spekla tudi v ponvi za palacinke,moras pa obracati.
Jaz jih se nisem in nisem prav gotova,kako se obnese.

Potem pa namazes s poljubnimi nadevi;javorjev sirup,vlozeno jagodijce….

Recepti:

1. brez imena
175g zmehcanega masla ali margarine penasto umesamo in med
mesanjem dodamo
100g mletega sladkorja,
1 zavitek vanilijevega sladkorja,
3 jajca in
3 zlice vode(45ml). Nato zmesamo

175g mehke bele moke s
3g pecilnega praska, ju presejemo in vmesamo v masleno kremo.

Po potrebi zalijemo se s 3 zlicami vode.

Testo po zlicah zlivamo na dobro segret in pomascen model za vaflje in ga zapecemo z obeh strani.Pecene polozimo na resetko in potresemo s sladkorjem v prahu ;po zelji ponudimo zraven ribezov zele.

2. Lesnikovi vaflji

200g masla penasto umesamo in med mesanjem dodamo
100g mletega sladkorja,
1 zavitek v.s. in
3 jajca,
50g mehke bele moke,
75g jedilnega skroba ( dr Oetker -Gustin) in
75g(eno zravnano zlicko)
pecilnega praska zmesamo,presejemo in po zlicah primesamo maslu.

Nazadnje dodamo se 100g zmletih lesnikov.Dobljeno testo polagamo v manjsih kolicinah(po pribl.2 zlici v namascen in segret model,ga zgladimo in zlato rjavo zapecemo z obeh strani.
Okrasimo jih s stepeno smetano in lesniki ali s cimerkoli-po zelji.

3. Mandljevi vaflji z brusnicami(kolicine malo drugacne,postopek kot zgoraj)

250g masla,125g sladkorja,1 zavitek v.s.,4 jajca,2 zlici ruma,250g moke,
4g p.p.(1 in 1/2 zravnane cajne zlicke),po potrebi se 6 zlic mlacne vode,100g zmletih olupljenih mandeljnov.

krema:v stepeno sladko smetano vmesamo brusnice ali drugo jagodicje.

Glej,to so osnovni recepti iz knjige.Variacije z nadevi je nesteto.
Mi imamo radi namaz s pomarancno malo razredceno marmelado ali iz drugih agrumov.Tusi pomarancni sok v sladkornem sirupu je OK.
Nakdo pa si stopi temno cokolado ali nutelo(saj uganes kdo).

Verjetno obstojajo tudi modeli-posode za vaflje na plosci.Imajo take vtiske kot za toaste.Tu pa so elektricni model zelo pohvalile.Ni potrebno obracati.
Mogoce bos dobila se kaj od bolj izkusenih.

Belgijskih v moji knjigi ni. Lep pozdrav Babi

Še nekaj receptov najdeš na .
Po moje jih lahko spečeš tudi v ponvi, ampak potem niso lepe oblike.

Ja,tam je tudi recept za belgijske vaflje;ti so s kvasom,ne s pec.praskom.

Hej, Babi! Letos sva z bratom v Belgiji jedla njihove prave vaflje, in nimam besed da bi povedala kako dobro je to. Brat je samo vzdihoval 🙂 Strežejo jih s stepeno smetano, sadnimi in čokoladnimi omakami….tiste, ki so pravokotni in imajo enkomerno kvadratne luknjice po celi površini, pa strežejo tudi tako, da nabrizgajo v vsak mali kvadratek malo smetne in čez položijo malino ali jadodo in tako obložijo cel vafelj. Izgleda tako enkrtano, dobro je pa še bolj.
P tem potovanju sem delala kvašene vaflje enkrat doma, in to kar na žar plošči na toasterju, ker nimam pekača za vflje. In so kar lepo uspeli.
tudi dobri so bili, tda brat je rekel: “Dobri so, samo….Belgijiski so pa le belgijski, tapravi!” 🙂 Pa še jaz se strinjam z njim.

lp zala

Ves,Zala,vcasih me jezi,da so stvari iz slascicarn boljse,kot so domace.
Ni kaj! Vsak je pac strokovnjak na svojem podrocju. Jaz sem se vdala.
Ce ugotovim,da cemu nisem kos,pa raje kupim ali zunaj pojem.
Pri kuhi je pa drugace;moz pravi,da je doma narejeno vedno boljse kot
v se tako dobri restavraciji.Zato je vcasih hudo,ker le rada sedem k mizi,ki jo nekdo drug pripravi in k jedi,ki jo nekdo drug skuha. :)) Lepo se imej B

Oj, jaz pa ne vem ali živim na Luni ali kaj: ma kje se lahko kupi pekač za vaflje? Hvala!

Živjo teja,
Mislim da ga dobiš v skoraj vsakem večjem nakupovalnem centru, na oddleku za posodo. Če ne drugje, ga boš v merkurjevem centru 100% našla, pri gosp. aparatih. Ali pa v kakršnikoli trgovini z belo tehniko.
Čau, zala

Hvala, hvala, bom pogledala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close