Mafini
Pozdravljeni!
Vceraj sem z dobrim namenom, da bom razveselila moza za najino obletnico, spekla mafine. Recept sem vzela kar s tega foruma, pa se ne spomnim tocno, katera ga je napisala. Mogoce pa boste le vedeli, kaj sem naredila narobe…
Takole sem naredila:
V penasto umesana jajca (3 kom) sem vmesala razpusceno maslo (150 g), sladkor (125 g), vanilin sladkor (2 vrecki), scepec soli in nozevo konico cimeta.
V drugi posodi sem zmesala suhe sestavine: 150 g moke, 2 vrecki pecilnega praska, 10 dag mletih mandljev in 100 g zdrobljene cokolade.
Na koncu sem zmesala obe masi in na 180 stopinj pekla 18 minut.
Masa mi je pobegnila iz modelckov (ne vem, ali sem dala prevec pecilnega ali pa sem nadevala prevec mase v modelcke) in se razlila po celem pekacu. Okus pa je bil grozen, kot bi hotela zgaga pect.
A je mogoce bilo misljeno 2 zlicki pecilnega?!?
Za pomoc bom zelo hvalezna in popravni izpit lahko naredim jutri, na bozicni vecer:)))
Lep dan!
Mateja
Sicer tega recepta sama nisem preizkusila, ampak takole na oko bi rekla, da je bilo 2 vrečki precilnega praška absolutno preveč. V vseh mojih receptih je 2 žlički pecilnega (jaz dam ponavadi eno vrečko, pa še nikoli ni bilo nič narobe).
Kar pa se okusa tiče ne bi vedela kaj je povzročilo občutek po zgagi…
Bodo še tiste, ki poznajo recept povedale kaj je bilo še narobe.
Naj pa povem, da sem včeraj kupila silikonske pekače za muffine in da so suuuuuper. Tudi cena je bila ugodna – 1.550 sit za pekač za 6 muffinov. Vzela sem dva, ker se mi zdi da samo z enim ne bi nikamor prišla :)). Pa še prednovoletni 10% popust, tako da je bila zadeva več kot ugodna.
Pekla sem muffine z naribanimi jabolki in orehi – bili so zelo rahli in tudi iz modela so šli čisto enostavno. Hvala vsem, ki ste me spodpudile h nakupu :)).
Lep dan želim.
Damjana
Mislim, da si ta recept dobila na forumu Sarši staršem, kjer se jih je že nekaj javilo, da so imele enake težave. Avtorica recepta je potem napisala, da se je zmotila pri količini pecilnega praška – pravilno je dve žlički, ne vrečki, pecilnega. Če delaš prav, pa so menda božanski, vsaj tako so napisale druge, sama jih še nisem poskusila.
Helena
Živjo Poletna!
Včasih se tudi v “našem malem mestu” najde kaj ugodnega. To je v Novem mestu. Imeli so ga v trgovini Dom v KZ Krka. To je en tak zadružni center. Sicer zelo draga trgovina s prehrambenimi izdelki, imajo pa tudi eno trgovinico Dom, kjer prodajajo vse sorte – od posode do gospodinjskih aparatov. Verjetno jim kdaj ostane kakšna roba dlje časa v trgovini, zato ugodne cene – ne vem, ugibam. Proizvajalec teh pekačev je Fackelmann, mislim da je nekaj tem nižje o njih pisala tudi Zala, mislim da je rekla da jih je videla pri “taboljšmu sosedu”, za sicer malo višjo ceno, če imam prav v spominu.
Sicer pa sem jaz vzela zadnja dva pekača iz police :)).
Lep sončen pozdrav,
Damjana
Dve žlički, ne vrečki.
Pa poenostavi zadevo – meni vse skupaj vzame 5 minut :): jajca ni treba penasto umešat, samo vsipaš v mokre sestavine, maslo naj bo mehko, ni pa potrebe, da je razpuščeno, jaz dam kdaj tudi olje namesto masla. Potem suhe vmešaš v mokre sestavine, nikoli obratno. Dobro je dodati še 1/4 ali 1/2 čajne žličke sode bikarbone. Pečica mora biti prej dobro ogreta.
spečeš in navališ!
T.
Forum je zaprt za komentiranje.