kokosovi keksi – prosim recept
Hej!
Jaz imam recept za kokosove poljubcke(polagamo z dvema zlickama);
v njih ni rumenjaka,samo sneg iz beljaka.Potem imam se recept za makrone – sicer mandljeve,lahko pa nadomestis s kokosovo moko-podobno.
Nasla sem tudi recept za kokosove trikotnike,kjer se testo brez kokosa razvalja,nareze oblike in premaze s kokosovo kremo ,potem pa v pec.
Sama delam poljubcke ali makrone;zadnji recept se nepreverjen.
Ce te zanima,se oglasi,dobis. Lp Babi
Pod orehove rogljičke poglej, tam sem jaz napisala recept za kokosove rogljičke. Lahko narediš tudi kroglice, na sredino narediš s kuhalnico luknjico vendar ne do dna, napolniš z rdečo marmelado in pridejo zelo lepi in zelo dobri piškoti. So zelo krhki. Niso tisti, ki bi jih ti rada, vendar so pa zelo dobri. LP
Hej,Tana!
Lahko primerjas recept,ki ga je poslala v pogled Stasa in tega.V bistvu zelo podobno.V mojem je kokosova moka rahlo preprazena v pekacku v pcici ali na plosci.Ne boj se,mesas in poprazis samo toliko,da rahlo spremeni barvo.
Okus postane plemenitejsi,kot pri vseh poprazenih jedercih.Ce si ne upas,pa napravi brez tega.Prazis brez mascobe.
200g kokosove moke preprazimo in ohladimo.
4 beljake stepemo v tako trd sneg,da ne pade z metlice,ce jo dvignemo,
nato pa vanj vmesamo
200g sladkorja v prahu,
za nozevo konico
zmletega cimeta in
2 kapljici esence
grenkih mandeljnov.
Preprazeno kokosovo moko previdno vmesamo v sneg(privzdigujemo ga z metlico ali kuhalnico,ne mesamo)
Z dvema cajnoma zlickama polagamo majhne kupcke na namascen pekac(ali peki papir) in postavimo v segreto pecico.
Temperatura pecice: 130 do 150 stopinj C ; 20 minut ptiblizno.
Ce nimas esence grenkih mandeljnov,pa katero drugo(okus bo drugacen) ali limonin sok,kot je svetaovano v gornjem receptu.
To je vse. Lep pozdrav in uspesno peko Babi
In tole sta dva recepta za kokosove piškote (ne makrone), ki se tudi polagajo z žličko. Pekla sem že po obeh. Prvi recept ima veliko maščobe, zame odločno preveč, piškoti so zelo kokosovi. Drugi so bolj navadni piškoti z dodatkom kokosa.
LP Fani
25 dag moke
25 dag margarine
12 dag sladkorja, 1 vanilin sladkor
2 jajci
ščepec soli
25 dag kokosa
Sladkor, sol, jajca, margarino in vanilin penasto zmešamo, nato dodamo moko in kokos. Iz testa z žličko zajemamo kepice po ½ žličke in jih zlagamo na pekač. 15 minut na 200°C.
Zelo kokosovi, malo moke.
——————–
½ kg moke
1 pecilni prašek
20 dag margarine
15 dag sladkorja
2 jajci
10-20 dag kokosove moke
naribana limonina lupinica
Vse sestavine zmešajte v testo, iz katerega naredite kroglice. 15 minut na 200°C.
So krhki.
Forum je zaprt za komentiranje.