Najdi forum

Nika33

Živjo!
Nekaj dni nazaj si pisala o teranovem likerju. Med vsemi recepti mi je tvoj še najbolj všeč, ker ni kuhan. Skrbi me samo, kako je z obstojnostjo. Glede na to, da teran ni najbolj obstojna vrsta vina, kako je potem z likerjem? Koliko časa traja? V čem ga shranjujete?

LP

Titi

Hej,Nika! Ste se vedno samo trije? Lep pozdravcek Babi

Mogoče pa ravnokar prihaja četrti:))))
LP Barb

Nika in Titi,
jaz sem včeraj poskusila narediti Nikin teranov – nekuhan – liker. Ker so količine za 3 l terana, se mi je zdelo to odkločno preveč, hotela sem samo poskusiti. In tako sem kolikčino 10x zmanjšala. Vzela sem torej 3 dcl terana in 50 mL ruma, 15 dag sladkorja, vanilin sladkor, limono , dodala pa sem še 5 klinčkov in cimetov sladkor, kar sicer ni bilo v nikinem receptu, ampka diši pa super!!!!!
Sedaj moram čakat, in mešat….Koliko? En teden, a ne? ALi je dovolj sladkorja – npr. na 3 L terana 1,5 kg sladkorja, torej ravno polovična količina?

LP Zala

Pozdravljeni!

Ja, res je, par dni prej smo rodili.

Kar se pa teranovega likerja tiče – zadeva je zelo obstojna. Glede na prvi poizkus – star je več kot 6 mesecev, pa še vedno odličen.

Drugače pa sem sama vso količino (4,5l) vlila v majhne okrasne stekelničke in jih tako imamo za darila prijateljem. Tudi letos ga bodo dobili za Božič in vem, da ga kar hitro spijejo, tako da se nima časa starati.

lp
Nika

Nika, jaz sem ga nalila v stekleničko in ga hranim v hladilniku, ker si ga ne upam dati kar tako nekam. Ali ga lahko hranim zunaj hladilnika, npr. v temnem in hladnem prostoru??
lp in čestitke tebi in malčku 🙂

Zala

Draga Zala!

Sama stekleničke hranim kar v stanovanju (normalna temperatura, lahko tudi na svetlem).
Zadeva se preverjeno ne bo pokvarila zaradi res velike vsebnosti alkohola.

Za Božič se pa boste že lahko sladkali z njim!!!

lp
Nika

Nika, nismo zdržali do sedaj, in niti ne bomo do Božiča :)))) za takrat bo na vrsti nova runda! Nismo se mogli premagat in smo se že sladkali z njim. Res je zeloooo dober.
lp Zala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close