Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Lešnikove palčke

Lešnikove palčke

Ravnokar sem dobila recept od kolegice, za odlične lešnikove palčke, primerne za prihajajoče praznike :
10 dkg moke
5 dkg sladkorja
10 dkg mletih lešnikov
10 dkg margarine ali masla
1 jajce
Zmešaš vse sestavine, oblikuješ male palčke in spečeš. Pečene z ene strani namočiš v čokoladno glazuro in osušiš.

Ej, fin in preprost recept. Imam doma vrečko mletih lešnikov in bom čez vikend spekla.

Hvala za idejo.
Lp, INes

Naj se popravim. Obvezno je treba dati margarino in ne masla. Naredijo se pa kot mali svaljki.

Pa prijetno peko, tudi jaz bom začela danes. Ravnokar si delam seznam, kaj bom spekla do konca tedna, da bo pripravljeno ob božiču.

Lep pozdrav.

Hej! V zadnji Lisi je tudi en slasten recept za “Medene palicice z marcipanom in mandeljni”. Slogan:Palicica za palicico cisti uzitek.
Kdor ima rad pecivo z marcipanom,naj si ogleda.Nic tezkega.
Ce nimate Lise,prepisem recept. Lp Babi

Babi , jaz bi vas prosila za ta recept. Prosiiiim!

Lp, s.

Hej! Evo recept.

Medene palicice z marcipanom ( decemberska Bozicna Lisa)

125g surovega marcipana
200g zmletega sladkorja
4 beljaki
scepec soli
300g zmletih mandeljnov
2 zlici moke
4 zlicke zacimb za medenjake
Za oblikovanje:droben kristalni sladkor

Marcipan dobro zdrobite,dodajte mu sladkor in en beljak ter ga z rocnim
mesalnikom zmesajte v gladko zmes.
Preostale beljake s soljo napol stepite in dodajte zmesi.Na vrh dajte se mandeljne,moko in zacimbe ter vse skupaj dobro pregnetite.Testo dajte za 12 ur na hladno.(Verjetno zavito v folijo.)

Pecico segrejte na 160 stopinj,ventilatorsko na 140.
Delovno povrsino na debelo potresite s kristalnim sladkorjem.Iz testa trgajte za oreh velike koscke(jaz bi malo vecje,ker ne vem,ce iz tega pride palicica te velikosti),jih oblikujte v 1 cm debele in 7 cm dolge palicice in povaljajte v sladkorju.Polozite jih na dva pekaca,oblozena s peki papirjem, in pecite 15 minut.

Priprava priblizno 35 minut,ena palicica priblizno 65 kcal

Marcipan kupis ali ga pa naredis sama. Na sliki zgleda prav vabljivo
Veliko uzitkov ob pripravi in se bolj ob jedi. Lep pozdrav Babi

Babi najlepša hvala!

Ko bom naredila, seveda sledi obvezno poročanje.

Lp, Sandra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close