Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika dišavni kolač

dišavni kolač

dober dan vsem!

imela sem krasen recept za dišavni kolač. saj veste, tistega s cimetom, mletimi klinčki, kandiranim sadjem…, pa sem knjižico s tem receptom žal založila. ima mogoče katera tak recept?? zelo bi bila hvaležna!!

Hej,nekaj takih receptov imam,pa ne vem, ali je ta kolac iz kvasenega ali biskvitnrga testa. Oglasi se. Lep pozdrav Babi

Tudi jaz bi prosim recept za ta dišavni kolač, ne glede na to ali je biskviten ali kvašen, samo, da je preizkušen!!! Hvala!

Babi,
raje bi recept za biskvitni kolač, prosim!
Tisti recept, ki sem ga izgubila, je vseboval tudi maščobo in mislim, da tudi med. Hec je v tem, da recepta nisem nikoli preizkusila, vsako leto sem odlašala tako dolgo, da mi je zmanjkalo časa. Ampak zvenel je slastno in letos, ko sem se res trdno odločila, da ga končno spečem, ne najdem knjižice. Še toliko bolj hudo mi je, ker mi jo je pred leti poklonila zdaj že pokojna sodelavka.

Lepa hvala za pomoč!!

Hej,cakala sem na tvoj post.
Tudi sama raje naredim iz biskvitnega testa.
V mojem receptu je med. Sicer je nekaj zelo dobrega disecega prinesla bralka na srecanje,je pa bila tudi skuta vmes.Poglej v bazo receptov.Je slika in recept.Zelo dobro. Jaz pa napisem enkrat popoldne.
Upam,da bo recept vsaj podoben tvojemu.Mogoce bos pa enkrat poleti nasla zalozeno prijateljicino knjizico:)) Ponavadi je tako. Lp babi

ali je to mandljeva skutina struca?? lp petra

ja, petra, jaz mislim da je to to. Izgleda slastno, kajne da?! 🙂

lp Zala

ja, izgleda slastno 😉 ko sem brskala med recepti,mi je bilo to najblizje! hvala! lp petra

Hej,res se splaca narediti po tem receptu.Sem na srecanju s pravim uzitkom pojedla kar dve rezini.

Moj recept pa je takle:

200g zmletih mandeljnov ali kokosove moke
150g grenke cokolade
200g mehkega masla
200g sladkorja
2 zlici meda
6 jajck
20ml ruma
125g moke
1 zlicka pec.praska
150g kandiranih lupinic agrumov
mesanica zacimb za bozicna peciva (klincki,kardamom,cimet,pimenta,malo m. orescka- vse mleto).Jaz dam tudi malo ingverja v prahu,ceprav ga v receptu ni.Moras imeti rad to pikantno zadevo.
sladkor v prahu za potresanje in malo stopljenega masla

Opomba:vcasih dam tudi v rumu namocene rozine; ce bi delala brez mandeljnov,moras povecati kolicino moke.
Letos bom naredila tisto struco s skuto.V bistvu je zelo podobno.

Mandeljne zmeljem,cokolado grobo nastrgam(lahko tudi nasekljamo).

Surovo maslo penasto umesam.Med mesanjem dodam 100g sladkorja in stoplen med.

Rumenjake postopoma dodajam masleni masi,da vse lepo naraste in dodam rum(ce namocim rozine,kar tistega)
Posebej zmesam presejano moko z mandeljni in praskom.
Mesanico moke pocasi umesam med penasto masleno jajcno zmes.Na koncu dodam se kandiranje in cokolado(ki ni nujna- kolac postane rjavkast)
in rozine,ce se zanje odlocim.Z rozinami je tako-vcasih rade zlezejo na vrh in se malo prvec zapecejo.To mojega moza zelo moti. Se nekaj- kandiranje
malo povaljaj v moki,da se potem v kolacu lepse razporedi,ker je nevarnost,da se vseda na dno.
Pecico segrejem na 190 stopinj(ventil. na 170).Zdaj stepem beljake s 100g sladkorja v trd sneg,ki ga pocasi rahlo umesam v maso.

Podolgovat model oblozim s peki papirjem in napolnim s testom.Malo poravnam in pecem 60 do 70 minut.Ce bi prevec potemnel,ga pokrijem z alufolijo.Poskus s palcko ,ce je peceno. Pecen kolac malo ohladim v pekacu,ga zvrnem na resetko in pomazem s stoplejenim maslom ter posujem s sladkornim prahom.

Podobno se lahko naredi tudi s posusenim narezanim in v rumu cez noc namocenim sadjem(fige,marelice,slive,hruske…)

Vcasih oblozim pekac na dnu s polovickami mandljev-olupljenih.
V prejsnji(novemberski) Lisi pa je nekaj podobnega s kvasenim testom.Zdaj je nimam,da bi prepisala recept.

Tako- recept je preizkusen.Upam,da sem kaj pomagala. Lp Babi

Babi, hvala!

recept je, se mi zdi, precej podoben. zveni njam!!! bom preizkusila in poročala.

lep pozdrav!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close