Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Babi in ostale

Babi in ostale

pozdravljene!!
evo kot sem obljubila, tašča gre 25.12. v Bosno in lahko prinese bamije..
zdaj za ceno točno nevem kakšna je, vem pa da se prodaja v vezih (na nitki visijo), in da je vez lansko leto koštal cca. 5 bosanskih mark (1 M= 123sit)
zdaj pa tiste, ki bi rade imele bamijo pa kar povejte..
lp D.

Hej,Diana,zelo si pridna!
Jaz bi narocila 3,4 veze,ce ni prevec.Sicer ne vem,kako je vez velik. Mislim,da bo tasca najbolje vedela,koliko lahko prinese in ti odposljes.
Moj e mail je : ulmikim@ yahoo.it
Se bova zmenili,kako bi to poslala do Kopra,ce bos res tako ljubezniva.
Hvala in lep pozdrav Babi

Ej, pa ravno danes sem se spomnila na bamijo in sem jo iskala po tržnici v BTC in jo nisem dobila, evo zdaj pa vidim tale post tukaj.
Naročila bi tudi jaz. Tudi jaz ene par vezov, pa saj verjetno bo tašča bolj vedla koliko lahko prinese. A to potem zdrži dalj časa, ali morda veš?

Diana* še moj mail:
barvica160@hotmail.com

lep pozdrav
anja

Vedno se prislinim poleg, kadar je možno. Tudi jaz vi rada vsaj 1 ve. moj email je: micidebeljak@hotmail.com. Lep pozdrav Mica

mail-i že šibajo…upam samo, da vas ne bo preveč, ker nevem kako bo to šlo čez mejo..no saj ni tako ogromna stvar, ampak vseeno, nikoli neveš!!
lp

sem pozabla.Anja ja zdrži dalj časa, no pa saj en vez je približno za enkrat za skuhat…
no saj se bomo še vse zmenile točno in kako to poslati po pošti, itd.
lp
P.S. če vas bo pa slučajno preveč, bo pa tašča spomladi spet šla v Bosno in bo spet prinesla, tako, da ni panike, vse pridete na vrsto;)
lp

boste tako dobre, da boste napisale tudi kak recept, kamor se bamija dobro poda? Lep pozdrav Mica

a lahko prosim jaz zvem kaj je to 🙂

hmmm, to moram pa vprašati mamico;)
vem samo da je z meskom in korenčkom in da njamiiiii
lp

Meni pa je bamija najboljsa v Begovi corbi. En recept je tudi na kulinariki , jaz pa jo kuham kar “od oka”.
Piscancja prsa (s kostjo vred) dam kuhat v toliko vode, da so pokrita. Dodam se eno piscancjo kocko, Kotanyi mesanico jusne zelenjave in 4 cele korencke. To kuham priblizno 3/4 ure. Medtem suseno bamijo kar z vrvico vred (suho bamijo tezko spravis z vrvice) namocim. Po 3/4 ure vzamem meso iz juhe in ga odluscim s kosti in narezem na vecje kose. Tudi korencek narezem na kolobarje. Meso in korenje vrnem v juho in dodam eno pest riza in odcejeno bamijo (brez vrvice) in kuham se kaksnih 10 minut. Kuham dokler riz ni kuhan. Solim in popram po okusu. V loncku zmesam 2 dl kisle smetane, 1 dl vode in 2 rumenjaka. To dodam v juho cisto na koncu, saj juha potem ne sme vec vreti, da se smetana ne sesiri in rumenjaki ne zakrknejo. Begova corba je boljsa, ce je malo kisla, zato dodam se 2 zlici kisa in malo tabasca.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close