cvetača v solati
jaz sem iznašla en svoj recept.
Cvetačo natrgam na cvetke, in pokuham ravno toliko, da je še trda in ni napita z vodo. Poleg cvetače dam včasih tudi malo brokolija. Na male kockice narežem paradižnik, malo paprike, kar dosti česna. Vse zmešam, solim, popram, na koncu gor narežem jajce, prelijem s tekočim jogutom (kvadratni tetrapak) in zmešam. ŽNjam!
Hej,ne vem zakaj v nasi druzini (nona,mama) od nekdaj kuhamo cvetaco za v solati celo.Izrezem spodaj proti sredini trd koren in dam kuhati v krop z malo mleka(odvzame vonj).Nona je dala se en ogelj iz stedilnika.Cvetaca tako ni premehka in jo potem razdelim na cvetke ali narezem na razine.Naprej delam kot Vladka in pustim,da se dobro prepoji.Popopram tudi.Lp Babi
Babi, hvala, saj sem vedela, da ne merite mleka, le zanimalo me je, je to morda kaj več mleka ali le toliko, da je.
Petra, jaz pa brez česna v solati ne morem, se mi zdi, da sploh nima okusa potem solata in sploh kuhanim solatam se mi zdi, da česen da piko na i 🙂 Mora pa za moj okus biti obvezno stisnjen in ga ne maram razrezanega v solati.
Lep dan vsem, pri nas imamo danes zadnji dan pouka za letošnje leto!
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.