TATARSKI BIFTEK …
Pozdravljena!
Jaz si naoljim roke, ga lepo oblikujem in na vrh naredim vrtnico iz masla ali margarine za peko. Okrog njega pa nadevam na vsake toliko zopet maslo, ki ga zajamem z žlico, tako, da pride kot en bolj debel list. Tud vrtnico (cvetne listke)delam z žlico, ki jo prej namočim v vroči- vreli vodi.
Med te maslene listke pa položim vloženo zelenjavo, ki jo lepo dekorativno narežem,- rdeča in rumena paprika, šampinjoni, bučke, kumare, olive,.. Iz majhne kumare lahko izdelaš pahljačo.
Mehko margarino z majn maščobe lahko okrog nadevaš tudi kot kepice sladoleda,.. naj dela domišljija.
Zraven včasih postrežem tudi francosko solato, ko je sezona paradižnika, pa paradižnik. Na mizo še dodam zlati prepečenec in na tanko narezane rezine domače sveže pečene francoske štruce. Seveda pa opečemo tudi toast.
Zraven običajno naredim tudi kakšen mali narezek, ker otroci imajo skoraj raje tega, čeprav tatarskega bifteka tudi ne naredim tako zelo pekočega. Zraven zelenjave še dam pekoče feferone, tako da moški, ki želijo vso zadevo bolj pekočo lahko posežejo tudi po teh. LP
P.S. Tudi jaz ga bom delala za praznike, saj imam v skrinji krasno pljučno . Mož ga obožuje, prav tako tudi ostali družinski člani. LP
Babi, krasna ideja to z modelčki. Jaz sem enkrat otrokom zaplenla, ko so odrasli in se s tem niso več igrali, take lepe modelčke, ki so bili namenjeni izdelavi bonbonov..Eden je v obliki hiške,kužka, zvezdice, medvedeka in s temi izrežem sir, ki ga potem dam na obložene kruhke. Še tisti otroci, ki so precej neješči z veseljem posežejo po njih, tako so jim zanimivi.
Bom tudi jaz poskusla to z maslom. Babi hvala za idejo.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.