Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika krompirjeva pita

krompirjeva pita

Dekleta, ali tudi v slano krompirjevo pito pašeta skuta in smetana?
Nasploh bi bila vesela kakšnega recepta za to pito, kajti iskalnik je pri tem odpovedal.

Hvala in lp,
Modra

Tole ni recept za pito, ampak za slan krompirjev strudel, krompiruso. Mogoce ti pa pride prav?

Ursa, mejdunej, točno krompirušo sem imela v mislih! Moja (pogrešana) prijateljica v Sarajevu jo je znala narediti nepozabno slastno. Nikoli je nisem znala narediti tako dobro.

A testa pred oblaganjem s krompirjem ni treba namazati z oljem ali s čim podobnim?

lp
Modra

Ja, krompirusa je res ful dobra! Jaz jo imam zelo rada. 🙂

Mislim, da mama testa ni mazala z oljem, ker je ponavadi uporabila listnato, ki je ze tako dovolj mastno. Po moje. Lahko pa probas? 🙂 Edino mogoce, ce je krompir zelo vodnat, bi lahko na testo najprej posula pest krusnih drobtin (kot pri jabolcnem strudlu), da popijejo odvecno vodo. Samo mislim, da v originalu tega ni.

Po mojem ti misliš na krompirjev burek. Jaz ga pripravljam tako, da krompir narežem na drobne kocke, malo ga skuham (če je mlad krompir, ga ni treba kuhati), posebej prepražim čebulo, samo toliko, da postekleni. Vlečeno testo (lahko ga kupiš) malo pokapljam z oljem, naložim nanj krompir, posujem čebulo, posolim, popopram, posujem malo mlete rdeče paprike in zvijem kot štrudel. Dam v namaščen pekač in v pečico. Proti koncu pečenja, prelijem štrudel z 2 dcl tople vode, ki sem ji dodala 1 žlico vegete.
Pustim, da se speče do konca. Ko je pečeno, štrudel pokrijem z servieto iz blaga, da se malo omehča. Še toplo serviram z razčično solato.
Seveda lahko začiniš po svojem okusu, naštela sem le začimbe, ki so klasične za burek.

LP

Alena, lahko bi bilo tudi to, seveda. Nimam pa v spominu paprike.
Kako dolgo pečeš, glede na to, da je krompir že kuhan?

lp
Modra

Dokler ni testo lepo svetlo rjavo.

Naj malo popravim. Pečem približno pol ure, potem polijem z vodo+vegeta in pečem, dokler ni lepo rjavo in ni več vode na dnu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close