za sonce_rumeno – pepparkakor
Urša, ravnokar sem brala tvoj komentar :). Sem tudi jaz imela namen narediti samo iz polovične mase. Še tega se mi zdi veliko. Kardamoma nimam, žal, bom pa kar nadomestila to začimbo s pimentom (pri medenih kroglicah sem jo tudi in so bile vseeno super). Bom pa tudi jaz probala dati malo več cimeta in ingverja.
Si že printam tvoja navodila, hvala ker misliš name :))
Sončen in delovni pozdrav iz domovine ti pošilja
Damjana
Dober dan Urša, jaz imam samo še eno vprašanje glede tvoje izkušnje pri peki tehle piškotov.
Koliko časa si pustila stati (1 dan – če naredim zvečer maso in pečem naslednje popoldne bo v redu?) in kje si pustila testo počivati? V hladilniku?
Lep pozdrav (še malo zaspan) ti pošiljam.
D.
Dobro jutro!
Maso sem pustila 1 dan v hladilniku (od zvecer do naslednjega popoldneva). Ko sem jo vzela ven, je bila ful trda, tako da sem jo pustila potem se ene 10-15 min zunaj, preden sem zacela valjat. Kolegica mi je rekla, da naj bi vzela naenkrat samo toliko testa, kot ga razvaljas za 1 pekac, ostalo pa naj bi bilo ta cas v hladilniku, ampak ker je bilo testo tako trdo, sem vse skupaj imela kar ves cas zunaj, pa je bilo potem cisto ok za valjat.
Danes je pa tukaj cisto ljubljanska megla… 🙂 Torej en meglen pozdrav nazaj na jug,
Ursa.
Dobro jutro Urša.
Poročam o uspehu peke piškotov po tvojem receptu. Piškoti so uspeli, okus imajo sicer malo nenavaden, vendar dober. Pač niso vanilijevi rogliči :)). Dala sem malo več cimeta (v polovično maso) in malo več klinčkov, tako da so arome kar močne (okus in vonj).
Zelo je treba paziti, da se ne zažgejo, saj se je pri prvem pekaču meni ravno to zgodilo in to prej kot v petih minutah (mogoče je naša elektrika boljša od švedske :)) ).
Recept je že prepisan v zvezek preizkušenih receptov.
Lep dan želim.
D.
Forum je zaprt za komentiranje.