jabolka,hruske,jagodicje…
Zelo rada gledam to oddajo s cudovito gospo slovenskega rodu.Ze pred leti sem gledla njene cudeze v vrtovih.
Vse je krasno,narava,sadje,vrtovi,ureditev mize,pribor,posode,porcelan in se in se.Le ob necem me obhajajo dvomi:
Jedi in pijace iz sadja so cudovite na pogled,okusne – ni dvoma,ampak tolikooo sladkorja!Saj nisem mogla verjeti,to kar sipajo…
Rada imam sadje in otroci naj bi ga cimvec uzivali.Vse to sladkanje pa je verjetno skregano s principi zdrave prehrane.Ko sem gledala tiste otroke,ki so jedli cmoke z nadevom iz jagodicja in omako,v kateri je bilo veliko sladkorja,me je skoraj minilo.Res sem nagnjena bolj h grenkim okusom,vendar kaj sladkega tudi rada pojem.To se mi je zdelo pa prevec,saj zgubi sadje potem se svoj okus in arome.Kako ve gledate na to?
Lep pozdrav Babi
Mogoče si pa na tak način potem sladkajo življenje.Ha,ha- odrasli mislim. Otroci itak samo posemajo)!!!Tudi jaz osebno nimam rada zeko sladkih stvari in se sladkorja odtepam. Pa tudi našao malo piko ne navajam na sladkarije in spolhne na sladko. mi pa potem nekateri to očitajo. Ma,meni gre pa na eni strani noter in na drugi ven.
Moram pa napisat, da se pa eni stvari ne morem upret. Četudi so jagode zelo, zelo sladke jih še vseeno rada pomočim v vanili sladkor. seveda, če se jih prej ne najem kar na vrtu. Če pa jih najdem v kuhinji , pa še očiščene, jih skoraj vedno potunkam v vanili sladkor. Sicer pa saj veste kako rečejo sto ludi, sto čudi.
babi in ostale imejte se lepo in si sladkajte življenje še s čim drugim ne le s sladkorjem. Že branje vašim dobrih in preizkušenih receptov je lahko zelo sladko. Še bolj sladko pa je potem, ko uživamo ob vseh teh dobrotah, reče moj dragi. PA ŠE RES JE!!!
Pozdrvček, Nani
Hej Babi,
spet sem tukaj. Tudi jaz ne maram sladkano sadje, edino rada pojem višnje v sladkorju ki ih shranim za zimo. In hčer sem navadila enako, ne slatka ne melone, ne jagode, reče da joj je tako boljši okus. Ne kolače ne sladkam preveč, rajše imamo maj sladke. Na katerem kanalu je tale oddaja?
Lepo mi je bilo brati o tvojem veselju zaradi hčerkinega obiska, samo si morem zamisliti kako se počutiš. Jaz se počasih pripravljam na ta trenutek ko bo moja odšla. Zdaj je četrti letnik na fakultetu in nekje čez leto in pol bo verjetno končala in odšla nekam van nadaljevat. Edino me tolaži da bi rajši nekje v Evropo kot v Ameriko. No kako da bo, jaz bom zelo vesela če bo ona zadovoljna. Smo mame takšne, a ne?
Pošiljam ti veliki pozdrav čez mejo, Nančika
Oj, Babi, a veš, da sem tudi sama gledala to oddajo in si mislila: Ojej, mora biti pa že zelo dolgo, kar so jo posneli – kaj dosti o zdravem načinu priprave hrane takrat še najbrž niso vedeli.
Res se človeku milo stori, ko gleda, kako gre v nič neprecenljiva zakladnica zdravja.
Se pa spomnim, da smo kot otroci mnogokrat pritekli z dvorišča, si namazali kruh z mastjo in posuli s sladkorjem in s slastjo zmazali to, nad čimer bi se danes zgolj prizanesljivo zmrdnila.
Časi se pač spreminjajo – in mi z njimi.
Lep dan ti želim,
Modra
Babi dober dan. Jaz imam sladko življenje (?), zato mi tudi kava, ki je preveč sladkana ne gre prav rada po grlu. Če odmislimo sladkor – jaz ga sploh nisem opazila, (sladkam pa po svojem okusu, ne glede na to, koliko sladkorja priporoča kak recept), je bila oddaja zelo dobra. Že prejšnja je bila čudovita, ko so govorili o sadju. Zapomnila sem si vas Marno, ki je nekje nad Hrastnikom, tam gojijo stare sorte jablan. Tja me vleče, ker bi rada dobila kakšno sadiko dobre jablane. Te nove sorte me ne potegnejo, ker so plodovi kašasti, nikoli ne veš kaj bo rodilo. Me pa veseli, da bosta še dve oddaji. Lep pozdrav Mica.
Ja, o njenih oddajah govorimo. Ravno včeraj sem v neki reviji prebrala, da je gospa žal pred nedavnim umrla – pa je najbrž ta serija posvečena njej. Generalno gledano so oddaje odlične, je pa res, da me je v zadnji presenetila obilna uporaba sladkorja. Ampak saj kuhalnico so vrtele druge mojstrice, ne ona, kolikor se bežno spomnim. Tako da je najbrž šlo za kombinacijo teorije in prakse.
lp
Modra
Forum je zaprt za komentiranje.