Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zadolžena za pecivo

Zadolžena za pecivo

Pozdravljeni, mi lahko pomagate z idejami? Štiri družine (kup malih otrok, od tega en alergik na mleko) bomo praznovale skupaj in jaz sem zadolžena za pripravo peciva. Predvsem slano me muči, kaj slanega verjetno mora biti, mar ne? Sicer rada pečem (čeprav ne vem kak mojster nisem), vendar me bo gotovo lovil čas, tako da bi rada pecivo pripravila prej. In še nekaj: hčerka ima praznovanje rojstnega dne deset dni po silvestru – a je kaj, kar bi lahko naredila npr. samo pred novim letom, pa bi zdržalo še skoraj dva tedna – ali je boljše speči več peciva in ga dati v zmrzovalnik ali pač raje delati sveže? Hvala za ideje, Mišonka

Samo glede slanega peciva (če se temu lahko tako reče)
Kupiš listnato testo, razvaljaš, potreses s: soljo, sezamom, sirom, makom, poprom (kar želiš po okusu), razrežeš na trakove (1 x 5 cm) ali na like (kvadratke, srčke, zvezdice,…) in spečeš v pečici.

Glede shranjevanja pa takole: kremšnite in podobne kremaste zadeve ne moreš zmrzniti, zato jih je potrebno sproti delati, piškoti čakajo na hladnem tudi dva meseca, potico pa lahko zamrzneš.

LP in lepo praznovanje

Ela S

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close