ne najdem
Mishika, hvala za dobro voljo, mislim, da je slo za peciva, a ker se na tem forumo vse tako hitro in intenzivno dogaja, je pač mimo. Saj tudi v nemščini imam najraje recepte, da so slikce zraven, potem je vse bolj enostavno in predstavljivo. Poglej to stran, sem si jo že dolgo nazaj shranila, pa še ni prišel do realizacije…
pa se ena:
Lep pozdrav !
Hmmmmmm…….. Vladka,
sedaj si mi pa nredila lušte s tole saherco:) zadnjič sem jo pekla in sem nekaj pogruntala. Najprej sem spekla plast biskvita iz 2 jajc, tako da sem najprej umešala beljake s sladkorjem in nato dodala ostalo. In pazi – biskvit iz 2 jajc je prišel tako visoko, kot pride v mojem modelu biskvit, ki ga pečem iz 4 jajc skupaj.
Sedaj sem se odločila da bom v prihodnje vedno pekla raje maso 3x, v vsakem delu po 2 jajci (skupaj 6 jajc), in tako dobila čudovito visoko torto. Čeprav mislim da bodo zadostovala že 4 jajca, glde na višino biskvita. Aja, tudi hribčka na sredini skorajda ni bilo. Res sem bila zelo presenečena, upam da bo uspelo še kdaj in da ni bil samo slučaj! 🙂
LP Zala
Ja, s tem bi se skoraj strinjala, da nižji biskvit lepše naraste, ker nima svoje teže, a jaz za celo torto (troplastno) vseeno vedno pečem cel biskvit in potem režem. Vedno pa delam biskvit tako, da najprej stepem beljake, počasi dodajam sladkor, potem pa rumenjake enega po enega in na koncu še narahlo moko. Hribčka pri biskvitu pa jaz nimam nikoli.
Pozdravček vsem!
Vladka
Hej!
V Delovi prilogi Ona(prejsnji torek) sem prebrala intervju z mag.Alexsandro Gutler,menedzerko podjetja Sacher,sicer potomko znanih izdelovalcev teh
tort.V oci mi je padel njen kapitalni stavek:
Vsakdo lahko naredi cokoladno torto,ne pa originalne saherice!
Pa imas;toliko receptov za sacher torto sem ze videla,original-napisan na koscku papirja pa hrani druzina Gutler.Celo sodni spor je bil z nekdaj cesarsko dvorno slascicarno Demel.
Zmagala je druzina Gutler,ker ima tisti koscek papirja z originalnim receptom.Hranijo ga v sefu.Oni so zato tisti,ki delajo origonal Sacher torte.
In kako je torta nastala? 16 letni vajenec pri Metternichu je leta 1832 v odsotnosti glavnega kuharja,ko so dobili nepricakovani obisk, nekaj na hitro pripravil iz moke,marelicne marmelade in cokolade.Vsem je bilo zelo
vsec. To je bil Franz Sacher.
Saj vemo,najboljse stvari v kulinariki nastanejo v sili in vcasih tudi iz napak.
Jaz je se nisem delala. Lep pozdrav Babi
babi, tudi jaz sem brala članek in tudi mene je pritegnil naslov. Res ima prav – ne moreš sam narediti res originalne sacher torte. Mojo so doma poimenovali Zalcher torta (ker sem pač Zala) :)))))
ampak vseeno jo rada delam, ker jo vsi obožujemo…..Babi; skrajni čas, da se je enkrat lotiš! res ni slaba.
LP zala
Hej,mogoce bi jo pa naredila za silvestersko vecerjo! Bomo videli.Ko prvic nekaj delam,raje naredim za kak navaden dan,ce se slucajno ponesreci.Do sedaj sem za praznike naredila svojo preizkuseno orehovo torto z marelcno marmelado in cokoladno kremo.Zgoraj pa okrasim cez cokoladno kremo se s pravim posutim kakavom in nepravilnimi zvezdami iz posutega sladkorja v prahu.Zelo lepo – veceru primerno:
Na temni podlagi bele zvezde. Pomagam si s papirjem,v katerega izrezem te zvezde;najprej posipam kakav,potem pokrijem in posipam cez sladkor.
Saj bi slo verjetno tudi na saherco.
Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.