Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Babi…pomoč prosim

Babi…pomoč prosim

Najprvo vsem skupaj lep dan. Eno prošnjo imam. Sveži ingver imam doma in ne vem, kaj naj z njim počnem. Sedaj pa brskam in brskam in nič pametnega ne najdem. Babi, prebrala pa sem, da je ingver zate zakon in zato te lepo prosim, če mio napišeš, kje vse ga uporabljaš.

Lep pozdrav na Primorsko.

To bi pa tudi mene zanimalo. Enostavno ne vem kaj z njim početi. Malo inštrukcij bi bilo zelo dobrodošlih :))

Lp Tadeja

P.S. Včeraj zvečer sem delala pitulice z zelenjavo in slanino. Njami! Možiček se jih kar ni mogel najest. Skutine pa grejo v slast tudi našemu malemu Maksu.
Hvala za tole dobroto!

Hej,Frfra!
To z ingverjem pa je tako:ti je vsec ali pa ti ni.Zgleda,da sem se jaz ze rodila s predispozicijo za njegov okus. Poznam ljudi,ki ga niso mogli,pocasi so se privadili.

Svezega (koreniko) malo ostrgam,dokler rabim in narezem tanke kolobarcke,ki jih potem dajem k vsej mozni zelenjavi,ko jo prazim ali dusim.
Najbolje pride do izraza v voku.Zelo prija k buckam,
rdecim, oranznim,zelenim, rumenim paprikam,jajcevcem,korencku…

K pecenki: k zelenjavi(ki jo dam zraven) pritaknem tudi te kolobarcke in 2,3 tanke rezine limone.Ce pa meso za pecenko namazes se na tanko z medom,je sploh super.

V golaz,minestre kar malo naribam ali pa dodam ingver v prahu.
Skratka,povsod tam,kjer naj bi bilo malo pikantno.Tudi v rizoto ga dodam, naribanega. ali nasekljanega.

Vsi,se zlasti vnuk,imamo radi na olju popecene tanke kolobarcke kot cips-kar brez soli.Ko rezem,jaz pojem tudi kar surovo,mi je vsec.
Ves,kaj je chatny :v malo sladkorja dusena jabolka in brusnice (za k pecenki); no,na enak nacin naredim tudi z dodatkom ingverja – nekaksno
v sirupu duseno sadje -recemo tudi mustarda.Vcasih sem to prav drago kupovala,ko se ingver pri nas ni dobil.

V prahu ga pa dodajam pecenim jabolkam in raznemu pecivu,kar brez recepta,po svoji zamisli.Ingverjeve piskotke imam najraje.Lahko poskusis:
V katerokoli testo za piskotke natresi malo ingverja in cimeta,kardamoma,pa bos videla,kako prija h kuhanemu vinu.

Pa pocasi,poskusi najprej in potem vidis,ce je tvojim dragim vsec!

Mogoce ima kdo se idej! Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close