Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Babi- skutina torta

Babi- skutina torta

Pozdravljena babi!

Na tem forumu sem zasledila tvoj recept za skutino torto, pa pise zraven samo, da se pece 1 uro. Mene, ki se nisem ravno izkusena v peki, pa zanima, na kateri temp naj pecem 1 uro. Imam ventilatorsko pecico, ali naj nastavim se kaksno krozenje zraka?
Najlepsa hvala za odgovor in lep zasnezen dan!
Mateja

Pozdravček!!

Samo en namig. Glede na to , da boš pekla skutino torto predvidevam , da imaš rada skuto. Jaz nisem ljubitelj sladkih skutinih dobrot. Sem pa pred kratkim naredila eno pecivo, ki se mu reče skutine ledene kocke in moram reč, da je več kot odličen in še zelo enostavno za pripravit. Pri nas je pecivo šlo dobesedno en, dva tri. Mogoče že imaš rcept ali pa si že delala to pecivo. V kolkikr pa ne ga pa le naredi. Se splača. sem ga pa vpisla in sicer pod nalsov skutine ledene kocke.

lep pozdrav. Jaz ti pa pošiljam še nekaj sonca in prav tako tudi ostalim. Mogoče bo pa pri nas jutri že kaj zasneženo. Se že veselim snega.

LP;Nani

Hej! Ker v receptu ni omenjene temperature,samo cas pecenja,se ravnam po navodilih za svojo pecico: pecemo na prvem vodilu(najnizjem) pri temperaturi 160-180 stopinjah(navadna z obema greloma).
Z ogrevanjem z vrocim zrakom pa nizje temperature: drugo vodilo,
temperatura 150 – 160 stopinj.Pecemo 65 do 80 minut.

Sama pecem brez zraka(nekako ne upam).Najprej pri visji temperaturi kaksnih 10 minut,nato pa znizam. Pecem najmanj eno uro.
Upam,da sem bila v pomoc.Kje pa imate ze sneg? Na obali tudi malo disi po njem;toda to pride z gora ! Lep dan Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close