Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Tudi jaz bi jih jedla

Tudi jaz bi jih jedla

Alergična sem na jajca. Večino piškotov pa je ravno z jajci. Ravno sedaj sem kupila Liso in je notri ogromno piškotov in vsi imajo vsaj eno jajce notri.

Kaj mislite, če bi dala vse sestavine notri le jajce bi izpustila. Bi to bilo v redu?

Lahko si pogledas moj recept za svedske bozicne piskote, ki so brez jajc. Ce ti zacimbe niso vsec (nekdo se je pritozeval, da so prevec zacinjeni), lahko naredis piskote na isti nacin in enostavno spustis zacimbe. Pa se ful voljno in lepo testo nastane in se ga zelo lahko valja in oblikuje. 🙂

Pa še eni čisto preprosti:
500 g moke
1 margarina (250 g)
1 kisla smetana
malo pecilnega
marmelada, sladkor v prahu

Zamesiš testo, razvaljaš, narežeš kvadratke, na vsakega daš malo marmelade, prepogneš in stisneš z vilicami. Robove lahko pred tem malo navlažiš z vodo. Pa za vsak slučaj peci na peki papirju, ker marmelada rada pobegne iz kakega žepka. Pečene še tople povaljaš v sladkornem prahu.

Različica za diabetike: diabetična marmelada in sladkor; testo ga pa itak ne vsebuje.

Poišči še recept za korenčkove piškote. Mislim, da je testo enako, samo da pride zraven še 250 g drobno naribanega (ne mletega!) korenčka.

In še, če ti kaj pomaga, pred par dnevi sem delala torto brez jajc. Na podlagi nasvetov, ki sem jih tu dobila (hvala, punce!) in nekaj poskusov, je nastalo naslednje testo:
(merjeno z 2 dl plastičnim lončkom)
1 lonček moke
1 lonček sladkorja v prahu
2 vrečki pudinga (okus po želji)
žlička pecilnega
slaba žlička suhega kvasa
Vse sestavine zmešaš.
1 lonček sladke smetane stepeš, dodaš
1/2 lončka mleka
Malo razmešaš smetano in mleko in dodaš prej pripravljeno mešanico. Namesto moke lahko uporabiš tudi prepražene in zmlete ovsene kosmiče. Pustiš stati 2-3 minute, še enkrat premešaš, zliješ v pekač in počasi pečeš (na kakih 180°). Peče se nekoliko dlje kot navaden biskvit. Tudi ni tako rahlo kot biskvit z jajci, je pa kar okusno in uporabno.

Res hvala za recepte, čeprav moram reči, da te recepte že imam in sem tudi že delala take piškote.

Res bi pa rada delala tudi take piškote, ki vsebujejo jajca, le da bi jih jaz izpustila. Piškoti na slikah in sama vsebina receptove je tako mamljiva, da ni res!

Še en recept za čajno pecivo:

300 g moke (+ pecilni prašek)
100 g sladkorja (v prahu)
200 g masla ali margarine
1 vanilijev sladkor
limonina lupina
za kakavovo testo še: 1 žlica kakava (po moje lahko tudi več) in 1/2 žlice margarine (po moje ni potrebno)

Polovico testa pustiš “belo2, v drugo polovico dodaš kakav. Narediš take kupčke (z vrečko – potem testa ne dajaja v hladilnik – ali pa kar s testomatom), jih spečeš na 180-200oC (dokler “beli” keksi niso zlato rjavi) in potem eno belo in eno rjavo polovico “zlepiš” z marmelado.

To je recept brez jajc. V tistem z jajcami dodamo tej masi samo še eno jajce. Uspeta (in sta dobri) pa obe varianti (no, jaz delam tisto z jajci). Torej po moje ne bi smelo biti tragično, če tisti eno jajce v receptu izpustiš…

Lp, mishika

Ko sem zadnjič pekla huzarske krapke (z kokosovo moko sem jih naredila), sem pri pospravljanju mize, ki je bilo testo zameseno, ugotovila da so jajca ostala – pozabila sem jih dodati. Ker so bili piškotki že oblikovani v kroglice, sem pač spekla in nihče sploh ni opazil, da so jajčka manjkala. Piškoti, so bili samo malo bolj krhki a ne drobljivi in zelo dobri. Poskusi. Imela sem recept sestre Vendeline. Če boš želela ga lahko napišem. Pozdrav marta

No pa ga napiši Marta, bi bila res vesela.

nekateri dajo namest jajc tisto sluz ki jo spustijo lanena semena če jih skuhas

??

je ze kdo poskusil

Recept za huzarske krape po Vendelinino je naslednji:
55 dag moke, 1 pecilni prašek, 40 dag masla, 10 dag mletih orehov ali 10 dag kokosove moke, 30 dag sladkorja, 2 jajci ( kot rečeno lahko izpustiš) 1 žlica smetane. Marmelada ali čokoladni obliv za nadev

Moko pomešamo s pecilnim praškom in jo presejemo. Dodamo orehe ali kokosovo moko, sladkor in maslo, ki ga zmanemo med moko v kašico, nato dodamo jajci (!) in smetano ter zgnetemo v testo.Iz izkušenj v začetku dam malo manj moke, da testo ni pretrdo. Iz mehkejšega testa kroglice lepše narastejo. Naredimo male kroglice, jih zložimo na pekač. S kuhaničnim ročajem naredimo vdolbinice, ki jih, ko so pečeni nadevamo z marmelado. Jaz dostikrat vdolbinice napolnim z čokoladnim oblivom, kar je še posebno dobro. Upam, da ti bo uspelo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close