Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika aparat za kruh

aparat za kruh

Pozdravljeni. Pred kratkim sem kupila aparat za peko kruha in seveda sem takoj sprovala recepte, ki so napisani v knjižici. Bel kruh se mi je še kar odnesel. Problem nastaja pri polnozrnatem . Pred peko testo lepo vzhaja in zraste skoraj do roba. Probleme je,da ko začne peč na sredini pade dol, tako da nastane velika luknja. Ali mi zna kdo povedat zakaj?

Hvala

Če se jaz razumem daš premalo moke

Po mojem je preveč kvasa. Sicer pa napiši še po kakšnem receptu pečeš in predvsem kateri program uporabiš.
Mi uporabimo ta hiter program, kruh pa pečemo iz pol kile moke (polnozrnate), 230 ml vode in 150 g jogurta + sol in kvas. Nikoli ne pade skupaj.

LP. Hvala za odgovore. V testo dam malo manj kot 7 gramsko vrečko suhega kvasa. Uporabljam pa program Vollkorn( menda piše na aparatu nekaj podobnega). Notri dam tudi semena . Bom sprovala tudi Silvyn recept in bom sporočila kako se je odneslo. Kako pa zgleda hitri program? Koliko časa traja?

Se oproščam, ker bi v zvezi z aparatom za peko kruha tudi jaz postavila vprašanje, namreč včeraj smo prejeli ponudbo Interspara in Spara. Na zadnji strani je tudi ponudba aparata za peko kruha CLATRONIC BBA 2605 (elektronska nastavitev z LCD prikazovalnikom in zvočnim signalom, 12 programov, 50 kombinacij, predprogramiranje do 13 ur vnaprej, posoda s premazom proti oprijemanju, lopatica za mešanje; garancija 1 leto).

In moj mož (ki je velik (prevelik) ljubitelj kruha) se je odločil, da mi ta aparat kupi za rojstni dan.

Sedaj pa me zanima, glede na to, da ste na tem forumu sami “fejst” ljudje in tudi pravi strokovnjaki, kakšen aparat se vam to zdi.
Jaz sem namreč pristašica tega, da kar se kupi naj bo kvalitetno, cena naj ne vpliva na to. Raje dam malo več in da bom zadovoljna.

Če se vam zdi, da ta aparat ni tako kvaliteten oz. da obstajajo boljši (pri tehničnih stvareh imam nekako rajši nemško kvaliteto kot italijansko – mogoče nimam prav), ali mi prosim lahko svetujete katerega naj “mi” mož kupi.

Hvala za vaš čas in lep dan vam želim.

Špela

Mi imamo aparat od Clatronica, ampak tisti model z dvema metlicama. Posoda oz. pekač je bolj podolgovat in zato ima kruh bolj obliko štruce kot pa kocke. Samo ne vem, če se jih še dobi, ker so tile, ki jih sedaj prodajajo novejši model.

Glede hitrega (schnell) programa in ostalih normalnih programov je razlika v času vzhajanja. Normalni program oz. ta za polnozrnat kruh trajata okoli tri ure in pol, po hitrem pa je kruh nared v dveh urah.
Samo, da nam pri normalnih programih vedno pade skupaj na sredini, pri ta hitrem pa nikoli. Žal pa hitrega programa ne moreš sprogramirati naprej.
Bi bilo potrebno malce eksporimentiranja z zmanjšano količino kvasa, ampak kaj, ko ni nikoli časa?

Tudi jaz imam Clatronic z 2 metlicama in sem zadovoljna z njim.

Tudi meni pa pade pri polnovrednem kruhu z zrni sredina dol- oziroma se “zravna”. Na quick ga pa še nisem probala. Bom v bodoče- saj sem itak vedno zraven pri polnozrnatem, da ga “popravim” če pada dol..
Malo se to najbrž dogaja tudi zato, ker – ko lepo vzhaja, se delno prime sten, ko pa se spusti dol ob naslednjem “mini” gnetenju, se obdrži na robu visoko, sredina pa gre dol….
Takrat, če imaš čas biti zraven, je dobro ob robu na hitro malo postrgat – odlepit, “popraviti” obliko- pred zadnjim vzhajanjem…

PS- enkrat mi je “uspel” polnozrnat kruh v obliki čcke U oziroma ratala je banjica- posodica… !! Kaj so me doma komentirali….!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close