Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika tezava z marmornim kolacem

tezava z marmornim kolacem

zdravo.
marmorni kolač spečem po naslednjem receptu:
MARMORNI ŠARKELJ

4 jajca
12 dag margarine
8 dag sladkorja
2 dcl mleka
2 žlici ruma
30 dag moke
pecilni prašek
limonina lupina
2 žlici kakava

imam kaiserjev pekač za kolače.
Najprej sem dala spodaj rumeno maso, brez kakava,in na vrhu s kakavom: na eni strani izboklina

drugi poskus: spodaj masa s kakavom..rezultat..ok, ampak pekač ni poln, proti sredini pekača je spet hribček.

pekač sem namazala z oljem in malo posula z moko, ampak samo do spodnjega roba, do nekje tiste višine do koder je potem prišla masa.

kako naj naredim, da ne bi bilo hribčkov, pa da bi bil pekač poln čez vse?

pa še to? kako najlažje očistiti pekač? vse tiste robe in vse?

hvala

Takšne pekače z valovitim robom, jaz najprej malo namočim v Prilu, potem pa s krtačko za pomivanje posode, ki sem jo kupila prav v ta namen, očistim do konca.
Pozdrav!

Vladka

Pozdravljena!

Hribčkom na kolaču se izogneš tako, da ko daš maso v pekač to poravnaš.Kako? Z navadno jedilno ćelico potegni maso proti robovom, saj je običajno na sredini vedno malc več mase, zato je to treba potegniti (poravnati )proti robovom. Marmorni kolač bo bolj lep – bolj pisan, če boš djala maso v pekač z žlicami. Ena žlica svetle mase, druga žlica temne mase. Naslednja vrsta pa obratno: temna masa pa svetla masa – kot šahovnica.

Še nekaj glede pekača. Mene je moja stara mama učila, da je treba pekač namazati do gornjega roba. Ker pred 25 leti, ko sem začela s peko peciva še niso imeli peki papirja (ali pa pri nas na vasi zanje nismo vedeli??) sem pekač namazala z margarino (mastjo) in posipala z moko. Pri pečenju peciva vedno uporabljam moko tip 400 ali tip 500 – da je moka gladka in ne ostra. Ostra moka popije vlago v masi in pecivoje kar precej suho. to velja predvsem za biskvite in ostalo mehko pecivo. Za kekse iz testomata ali stojčka pa uporabljam vedno ostro moko.

Veliko uspeha pri peki peciva!

Taja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close