Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Stasina torta in cremfix

Stasina torta in cremfix

Ko berem vse te poste o super torti, se ne morem vec upirat, da je ne bi tudi sama spekla (ceprav naceloma kokosa ne maram in sem se do sedaj izogibala Elini kokosovi torti) 🙂 Morda ta vikend.

Me pa zanima, s cim bolj obicajnim bi lahko nadomestila cremfix? Tukaj v Stockholmu ne najdem nic podobnega.

Lp, Ursa.

Ursa,

sigurno najdes utrjevalec smetane. Ne spomnim se, kako se je imenoval, ko sem bial gor, ampak vem, da sem zadevo nasla.

Nadomestiti je pa ne vem s cim.

Nyah

Smejte se!

Bom pogledala, ampak vsaj v moji obicajni trgovini nisem zadnjic nic takega nasla (ceprav sem ze skoraj doktorirala iz vseh sestavin za peko, ki jih tam prodajajo, ker vedno studiram, kaj je kaj, kot npr. zadnjic bikarbonat in jelenovo sol). Hm, mogoce bo pa treba v shopping h kaksnem vecjem svedskem najboljsem sosedu 😉

Kaj pa, ce bi dala zelatino? Saj v drugi kremi je tudi zelatina.

Sestavina cremfixa je modificiranjedilni škrob – torej je v bistvu to prah, ki ga najdeš v šlag peni in v instant pudingih. Če bo kaj pomagalo…..
lp Zala

se opravičujem, sem pisala skupaj po pomoti, – modificiran jedilni škrob –
tako bo prav

Ja, Zala, jaz sem tudi pomislila na to – sestavini sta modificiran škrob in sladkor.

Ursa,

enkrat sem naredila kremo z rastlinsko smetano in nisem dala cremfixa in je bila tako kompaktna, da je sploh nisem mogla preliti po biskvitu, ampak nanesti z žlico. Tako da ga lahko tudi izpustiš. Ne vem pa, kako bi se obneslo pri živalski smetani, ki je malo manj čvrsta. Mogoče bi dodala kakšen list želatine ali pa malo masla oz. več čokolade.

LP, Staša

Jaz sem zadnjič delala eno pecivo (Pepelkina torta), kjer je bil potreben Cremfix in ker sem ga pozabila kupiti, sem dala kar želatino. Po moje ne moreš zgrešiti, nesmeš pa pretiravati z njo.

Kaj pa ce dodam kar jedilni skrob. Kaksna je kolicina 1 vrecke cremfixa? Ce bi dala isto kolicino skroba?

Samo je najbrz boljsa varianta kar zelatina…

Kaj pravite?

Ursa,

se tole – 3x sem delala Elino torto in NIKOLI nisem dala kremfixa, pa vedno rata. In raje dam zivalsko smetano, kot pa rastlinsko.

LP
Nyah

Smejte se!

No, potem pa tako ni problem. Ga ne bomo več dodajali 🙂

OK, prav, torej sploh ni problema. 🙂 Bom sporocila, kako bo uspelo, ce bom ta vikend imela cas za jo spect.

Ursa,hej! Se nikdar nisem kupila kremfixa in vendar so moje naravne smetane in kreme vedno kompaktne.Tu na forumu sem sele spoznala uporabnost kremfixa.Delam po starih receptih,ko teh dodatkov se ni bilo. Res pa je,da kremo vedno delam na pari. V italijanskih receptih za kremne rezine naredijo vedno vanilijevo kremo(crema pasticiera) z dodatkom malo moke .Torej skrob in zelatina sta pravo nadomestilo. Lp Babi

Men nekako ni všeč okus rastlinske smetane. V živalski mi pa spet ni všeč kremfiks, ker se mi zdi da naredi sladek okus. Sem pa že zadnje čase ene parkrat dala v sadno torto in rulado smetano, ki sem jo stepla iz 1/3 rastlinske smetane in 2/3 živalske. Smetana je bila kompaktna, ni pa bilo nič okusa po rastlinski. Od sedaj naprej imam vedno v hladilniku obe. Prav tako če delam sladoled kjer je razmerje smetane in mleka 1:1, dam rastlinsko. Zgleda da mleko in živalska smetana prevzameta okus. Imam pa živalsko smetano vedno tisto za stepanje od pomurke ali pa alpsko. Nikoli navadne sladke smetane. LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close