Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Silvestrska večerja

Silvestrska večerja

Pozdravljeni… Med vami sem “nova”. prosila bi za pomoč. Ker nisem ravno najbolj izkušena kuharica, bi prosila za nasvet oz. recept za dobro silvestrsko večerjo…

Hvala za pomoč, Tanja

Na primer:
– za predjed zaviješ po žlico francoske v rezino šunke, pa 1/4 kuhanega jajca zraven, pa kako kumarico, gobico ali paradižnik.
– pri juhi se lahko odločiš za klasiko, govejo z rezanci, lahko jo pa tudi preskočiš
– mrežno pečenko kupiš že začinjeno, nimaš kje zgrešiti
– priloga je lahko karkoli, kar dobro obvladaš, lahko pa si pomagaš s čim zmrznjenim (štruklji, njoki…); lepo je, če sta vsaj 2 vrsti priloge
– pri solatah se lahko malo igraš in jih sestavljaš (zeleno, pa radič, pa malo fižola itd.), ali pa se pobahaš z domačimi gobicami, če imaš
– na vrh lahko ponudiš sir, orehe in grozdje, ali pa kako sladico (odvisno, ali je družba pretežno moška ali ženska)
– za vmes pripraviš kake majhne prigrizke, sendvičke, razna peciva itd.
– pred odhodom ponudiš golaževo ali kislo juho

K opisani večerji gre lahko, suho belo vino, mogoče kratek aperitiv na začetku, pa šampanjec ob polnoči. Lahko pa pripraviš še bovlo iz iste vrste vina, kot ga pijete pri večerji.

Karkoli boš kuhala, izogibaj se rib, česna in čebule.

Lani smo imeli za predjed zraven dimljenega lososa:

-kroglice mozzarelle, prepolovljene
-vloženo rdečo papriko v olju
-rukolo, pokapljano z olivnim oljem in limoninim sokom ter posuto s parmezanom (ampak tistim pravim, ki ga sam naribaš!)

Bilo je odlično in mislim da bi se dobro ujemalo tudi z dimljenim brancinom.
BOŽANSKO!
LP Zala

Mnjam…komaj čakam…

Hvala!

berem te poste…pa si ne morem kaj,da se ni bi spomnila silvesterskih vecerij doma…ko sem bila se komaj najstnica! takrat je bil kuhar moj oce.! vedno je bila goveja juha…z nudlji-“njegovimi”!! potem pa francoski krompir /sam je delal majonezo/…zraven pa telecji naravni zrezki in solata. potem je bila se torta!! njegova! bozanska!!
sedaj sama jedilnik “zelo prirejam “. naredim pa torto /ce smo doma/..cca njegovo cokoladno!! to je bil majhen “preblisk”…cca 35 let…!? lp petra

samo 1x smo imeli zraven francoskega krompirja…bikove prasnike / “pohane”/ !::)) jaz jih nisem mogla… se sedaj..!?!.. lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close