Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Karmen M. – kruh iz avtomata

Karmen M. – kruh iz avtomata

Enkrat (pred časom) sem nekje zasledila tvoj post z receptom za kruh iz avtomata za peko kruha.
Sama avtomat uporabljam že nekaj let in vedno za peko uporabim sveži kvas. To je tudi eden od razlogov, da še nikoli nisem poskusila pripraviti kruha s timerjem (da bi nas zjutraj, ko se zbudimo, čakal sveže pečen kruh), ker naj bi se za pripravo le-tega uporabil suhi kvas (ki ne sme priti preden se peka oz. mesenje prične v stik z vodo).
Sem nekajkrat poskusila peko s suhim kvasom ter si natančno beležila količino sestavin, zato da bi pogruntala recept in enkrat le pripravila kruh s timerjem, pa nikakor ne gre 🙁

In ti si, se mi zdi napisala, da tudi kadar pripravljaš kruh za vnaprej (timer) uporabiš sveži kvas. Iščem ta post, pa ga nikakor ne najdem :-((

Si tako dobra, prosim, in še enkrat poveš kako (natančne količine in potek priprave) pripraviš vse skupaj ?

hvala vnaprej, taja*

**************************************************** Jemanje nam polni roke, dajanje pa srce.

Hojla Taja!

Oglej si tale link. Mislim, da Mica tudi uporabi sveži kvas. Mogoče ti bo kaj pomagalo

Lp, Petra

Hojla Taja!
Poznam tvoje težave, s tem, da imam aparat šele dva meseca, prej (pa tudi še sedaj vmes) pa sem pekla kruh “klasično” in še vedno je drugačen, boljši… Ampak včasih paše zhutraj svež kruh…

Štos aparata je ravno v timerju, za moje pojme. Imela sem iste težave… koliko česa, da bo vredu? Za beli kruh sploh ni problema, problem mi nastane pri polnozrnatih, takih z veliko celega zrnja itd… te še vedno raje
pečem drugače ali ko “sem zdraven”. Pri takih kruhih dam potem tudi sveži kvas, pri belem ali navadnem črnem pa ni priblema s suhim… Človek ima občutek, da je svež kvas boljši…. ?? 1/2 zavitka svežega=1 vrečka suhega, s tem, da – če uporabim svežega, ga vedno vzhajam posebej in ga vzhajanega dodam v avtomat.
Sicer so na timer količine za črn ali ržen, pirin krugh enake, le da je potrebno malo manj vode (še sploh, če je polnozrnata moka, ki manj “pije”- ima manj glutena..)

Evo količin za NAVADEN BELI KRUH (750 g štručka- ko je pečeno):
1/2 kg moke
1/4 l vode
2 rezani žlički soli
1 zavitek suhega kvasa
1 žlica olja (po želji, ni nujno)

Najprej voda, seveda, potem moka… še posebno je pomembno, če daš na timer, da sol in kvas nista v stiku, ker sol zavira kvas. Zato naredim v moko “brazdo” na sredi in vanjo stresem kvas, ob en rob (da je ločeno) pa sol. Če dam olje, gre ob drugi rob. Tako lahko mirmo vse počaka na suhem, dokler se ne začne gnesti…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close