Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Praznični piškoti

Praznični piškoti

Čao!

Imam problem, za praznike sem obljubila, da bom spekla nekaj vrst piškotov, pa bi mi prav prišli kaki lahki recepti, da ni ne vem kaj zakompliciran, pa seveda da bom v družbi izpadla kot en ” profi”.
Že v naprej hvala za vsak nasvet!

Lep pozdrav vsem!

socni zamorcki

100 g cokolade za kuhanje
125 g zmehcanega masla
150 g rjavega sladkorja
2 jajci
100 g moke
1/2 zlicke pec. praska
scepec soli
zlicko vanilij sladkorja
150 g orehov
2 zlici sladkorja v prahu

cokolado nasekljamo in v vroci kopeli raztopimo.
pecico segrejemo na 200 st. maslo penasto zmesamo s sladkorjem. potem dodajamo jajca in tekoco cokolado. mesamo dokler se sladkor popolnoma ne zaztopi. moko zmesajmo s pec praskom,spljo in vanilijo. orehe grobo sesekljamo in vse skupaj dodamo jajcni mesanivci. pecemo v pekacu 20x 30 cm /namascenem/ ali na peki papirju- cca 30 min. ohladimo in narezemo na koscke. iz papirja naredimo sablono zvezdice ,ki jo polozimo b+na koscek in posujemo s sladkorjem v prahu. lp petra

to niso bili ravno “piskotki”::!)

marmeladini piskoti /to so pa cisto navadni/-jih lahko se malo dekoriras -po zelji

200d moke
100 g sladkorja v prahu
sredico van.stroka
120 g mrzlega masla

6 zlic visnjeve marmelade in sladkor v prahu za dekoracijo

moko,sladkor in vanilijo zmesamo.vmesamo na koscke narezano maslo in hitro pregnetemo v testo. zavijemo v folijo in postavimo na hladno za po ure.
testo razvaljamo na pomokani povrsini na cca 3 mm sebelo in z modelcki izrezemo piskote .polovici izrezemo z manjsim modelckom poljubne oblike.pecemo na peki papirju pri 170 st. cca 10 min. na vecje namazemo marmelado in nanje polozimo manjse. posujemo s sladkorjem v prahu. lp petra

Revija Lisa je imela lani super prilogo, mogoče jo bo imela tudi letos. Mislim, da imam še nekje lanski izvod. Lahko ti skeniram in pošljem. Piši mi!

Meni se zdi še najenostavnejši recept za ˝strojne˝ kekse.

400 g moke
250 g margarine (kocka Rama)
150 g sladkorja v prahu
malo pecilnega
1 jajce

Testo zamesiš in daš počivat v hladilnih za 30-60 minut. Razvaljaš na kake 3-4 milimetre, z modelčki narediš kekse in pečeš pri 180 stopnij 20-30 minut. Za lepši izgled jih lahko pred pečenjem potreseš z mrvicami, sesekljanimi mandlji,…moreš pa jih malo v testo stisnit. LP

Pozdravljena Asja,

tudi sama imam to revijo, pa tudi letos je že v prodaji, problem je v tem, da so tam večina taki recepti, ko vse sestavine težko dobiš. Imam pa to revijo rada, ker notri dobiš veliko dobrih nasvetov. Izšla pa je tudi posebna izdaja revije Novo, ki ima tudi nekaj dobrih nasvetov za praznično peko.

Lep pozdrav, Kuharica

hmm..
ne ljubi se mi vsega prepisovat, tako da povejte kaj vas zanima
rozinovi kupcki
večerno pecivo
van.roglički
orehovi svinčniki
ingverjevi srčki
pomarančni prstani
rumovi polmeseci
(spet iz Ramine knjizice:)

mene zanimajo tisti, ki so brez jajc:-)

joj.. tu so taki bolj tradicionalni recept, u know, veliko margarine cukra in vsega.. tako da so tudi jajca v vseh

Mene pa zanimajo tile orehovi svinčniki.
Lepo prosim za recept.

orehovi svinčniki coming right up..:)

testo:
300g margarine
500gmoke
pol pec.praska
2van.sladkorja
240g sladkorja
200gmletih orehov/lesnikov
4rumenjaki
2žlici ruma

čokoladna glazura:
100g margarine
120g bele čok.
120g jedilne čok.

zgnetemo testo.. v hladilnik za pol ure
testo razrezemo na manjse hlebce, razvaljamo v svaljke, razrezemo na 8cm dolge svinčnike
zlagamo jih na pekac
v ogreti pečici 180/12min
ko so pečeni jih z ene strani pomočimo v eno barvo čokolade, na drugi strano v drugo, posusimo na resetki

če bodo kaksne nejasnosti pa vprasajte, sem močno skrajsala ker sem in a hurry trenutno:)

Prosim za recept pomarančni prstani

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close