Najdi forum

ZA STANETA

Jaz verjamem v prehrajevanje z zdravo soljo, vendar sem si sedaj nabavila PANSALT in HIMALAJSKO SOL. Ko bom to porabila, bom sigurno poizkusila še tvojo. Ker imam visok pritisk, bi te lepo prosila, da mi napišeš svoje mnenje.

Lp IZI

Po mojem prepričanju, ki pa ga s svojimi izkušnjami potrjuje že mnogo ljudi, ki so si z biodieto odpravili razne težave, med njimi tudi visok ali pa nizek pritisk, vsi problemi izvirajo iz napačne presnove. Ta pa je posledica neravnotežja med energijo in materijo, med Soncem in Zemljo, med organskim in anorganskim ali bolj po domače, med kalorijami in elektroliti, ali najenostavneje med kalorijami in soljo v prehrani in posledično v organizmu. Vsakih 100 kcal potrebuje za izgorevanje v skupnem cca 1gr soli ali, če poenostavimo, cca 0,5gr kot dodatek v hrani, ki si jo pripravljaš, ker druga polovica je že tam neodvisno od tebe.
Toda, toliko jedilne soli organizem brez stranskih učinkov ne prenese, niti je brez stranskih učinkov ne prenese manj.
Da bi to razumela, ti predlagam, da si prebereš celo knjigo, ki je bila že objavljena na teh forumih, najdeš jo pa tudi, če vpišeš v brskalnik zdrava sol.
Torej, tvoj pritisk je prevelik ali zaradi pomanjkanja elektrolitov, ali presežka tistih, ki so dodani jedilni soli.
Če te daje tudi kaj ščitnica, je to drugo, če pa te daje statična elektrika ob dotiku predmetov, tudi avta, je to prvo. To sta dva najpreprostejša izraza problema, je pa še več drugih, vse to najdeš v knjigi. Lahko pa da je tvoj pritisk celo normalen, ker ti normativi se kar naprej spreminjajo, seveda bi mi pa morala kaj več povedati kot to, da je previsok.
Mislim pa, da kuhinja ni pravo mesto za take razprave, čeravno vsi problemi izvirajo iz nje, kar so mi kuharice enkrat, priznam, da po pravici, že dokazale, ko sem jim nehote začel pamet soliti.
Poišči me raje drugje, če želiš.

stane

Jaz imam že celo življenje normalen pritisk, pa me vseeno kdaj “zruka”…. npr. nakupovalni vozički v Mercatorju :((

In kaj po tvoje to pomeni?

Da ne uporablja prave soli, boš rekel.

Kaj pa ti misliš?

Hja, ne vem …..kaj to pomeni :))

Morda res napačna sol?! Sicer pa nisem nikoli pazila, kaj dam v usta….
Skratka, če imam nekaj rada, potem tisto tudi jem :)))

Misliš, da bo treba malo bolj na zdravo prehrano pazit?

:))

Mateja, nikjer nisem izjavil nikoli, da ne smemo jesti, kar nam je všeč. To celo zelo priporočam, kajti nos in jezik sta najboljša izvidnika, ki ti povesta, kaj telo potrebuje. Ne oči!
Če te pa močno trese, lahko pride tudi alergija, saj si kot magnet za ves prah in mikrobe, ki imajo nasproten naboj od tvoje kože. To se ti bo najprej pokazalo na suhi koži, če pa bo ta zelo suha in hrapava na komolcih in kolenih, pa lahko pričakuješ težave z osteoporozo, ker bo ph tekočine, ki ti obliva sklepe, kisel. V kislem pa se kalcijev karbonat raztaplja in ti ne more pomagati gora kalcijevih tablet. Če si bila kdaj v Postojnski jami, lahko ta proces opazuješ na kapnikih, ki se tvorijo tako, da vodotopni kalcijev bikarbonat prehaja v netopni kalcijev karbonat. Seveda pa tudi obratno, na kar te bo spomnilo umivanje tal, recimo, po beljenju, s kisom.
Vsem tem procesom, pravilnim in nepravilnim v organizmu pa botruje sol.

“vodotopni kalcijev bikarbonat prehaja v netopni kalcijev karbonat”

:-D)))))

Misa, vsaka ne bo razumele tvojega poudarka. Razloži to bolj preprosto.

Se pravi, kaj konkretno mi bo pomagalo, da ne postanem en takšen postonjski kapnik? :))))))

Preverila komolce – suha koža, kolen ravno ne morem prečekirat (sem v službi, okoli mene pa dva sodelavca :))… domnevam, da imam ravno tako suho kožo……

Trese me v trgovini pa tako, da smo jo zamenjali za Interspar (no ja, nekaj so botrovale tudi nižje cene :).

Hvala za nasvete!

Ne, ne, lep postojnski kapnik si sedaj, z okroglimi koleni, ki jih skrivaš pred kolegi.
Paziti moraš, da se kapniki ne začno topiti, to je osteoporoza. Predlagam ti, da prebereš zadnjo revijo RINA in gospa, ki tam nastopa, je bila zadnjč ravno pri meni, vsa vesela, kajti proces ne da se je samo ustavil, ampak obrnil, tako, da se kalcij zopet nalaga v kosti.
Kaj pa tvoja teža, je idealna?

Stane, sedaj mi pa samo še zaupaj kje lahko kupim to sol, pa da probam?
Mogoče me potem ne bo več treslo na domači ograji, ko jo zjutraj odpiram … ipd. … ampak sprašujem te pa čisto resno.
Hvala za odgovor in lp, oli

Jap moja teža je kar ok…. 168 – 53 ali 54 kg.

Bom kupila tole revijo in kupila sol. Aja, kje se jo pa da kupit?

Malo se potrudita po brskalniku. Poskusita vpisati zdrava sol ali salesalute, ali vpišita osteoporoza sol itd.

HVala :))

Mateja, saj bi ti točno povedal, pa bi kdo zagnal vik, da delam reklamo za knjigo, zato ti za dobro voljo priobčujem pravljico iz knjige.
Ko si si že nadela tako simpatično ime. Pa resno mislim.

BUTALCI

Tudi Butalci, kot že mnogi narodi pred njimi, so čisto slučajno odkrili zdravo sol.
Toda, kot je pri slučaju navada, se tako odkritje kaj rado po nemarnosti tudi izgubi.
Posejali so sol, pa so zrasle koprive.
Ajsa, tako mlada, pa že tak strup, kakšna bo šele, ko dozori.
Niso pa vedeli, da je tisto, kar je grenko, pa peče, lahko tudi zdravilo.
Večja ali manjša vsebnost biokode v začimbah in čajih.
Tudi v koprivah.
Je že tako, da bi prenekateri Butalec lizal najraje le med, pa pamet drugim solil.
In od takrat, nemara, še danes prenekateri Butalec o državi, koprivah in soli misli enako.

Hi, hi … to o Butalcih tudi jaz poznam :))))))

Saj sem, menda – Cefizelj :)))))

Bom pa malo pobrskala za naslovom te knjige.

Lep vikend :))
Jaz končujem za ta teden……

Lep vikend, pa dober tek, če greš na pojedino.

stane

Oli, poglej pri Cefizlju, kako do naslova. Ali pa imaš tudi kakšne druge probleme, razen tresenja? Ker trese dobesedno skoraj vsako, ki me pokliče. Mene je tako, da sem z nogo na avtu vrata zapiral, seveda se mi pa takrat niti sanjalo ni, kaj to pomeni. Je pa to zelo preprost znak pomanjkanja elektrolitov, vendar je skoraj vedno v ozadju še kaj, kot posledica tega debalansa kalorij in soli.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close