Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika juhe, enolončnice – že čisto brez idej

juhe, enolončnice – že čisto brez idej

Živjo punce!

Danes sem ugotovila, da je v našem meniju vsak dan meso. Prva leta sem vedno kuhala razne juhice…, da je bilo pač manj dela. Sedaj si spet želim podobnega, samo nimam več idej. Samo da nekaj not zumečeš mi pa tut ni.

Bom vesela vsakega drugačnega recepta.

Kisla juha iz nogic, iz hrbta. Obara telečja, piščančja. Krompirjev golaž. Želodčkova juha. Jota z zeljem ali z repo. Ričet. Pašta fižol. Pasulj. To je nekje moj železni repertoar, kar se tiče jedi na žlico.

Še vedno so pa najboljše tiste, v katere “vse not zmečeš”. Malo po občutku in odvisno od tega, kaj imaš doma. Pa nastane “fižolov nekaj”, “krompirjev nekaj”, “nekaj z žličniki” itd. Za to pa ni receptov, ker je vsakokrat drugače.

🙂

In se zelenjavo s sprhoda po vrtu zdusi,zalij,nekaj zacimb in dokuhaj z rizem,ali drobnimi testeninami in malo fantazije.Bos videla,kako je dobro.
Lp Babi

juha sz bobici!! o njej smo pisali ze tam nekje poleti! meni je zelo vsec. lp petra

Kaj pa krompirjev golaž (notri daš poleg krompirja, še grah korenje in 10-20 dag mletega mesa za boljši okus, fino rdeče paprike, čebulo, lovorjev list………)
Ričet, Bobiči ali Isrtska enolončnica, kakšna bolj izdatna juha s gresovimi cmoki, ali za zeljnata juha ali iz ohrovta ( v lonec, vodo, narezan krompir na ploščice in zelje na krpice, ko kuhano s soljo, majeron in poprom, dodaš prežganje s papriko,……kruhove kocke)………………..bograč…….

Jaz in moja hčerka imava pa najraje belo juhico iz cvetače in krompirja. Cvetačo nacufaš, krompir narežeš in splakneš, vržeš na popraženo čebulo (jaz dam direktno v vodo kuhat in dodam kar posušene začimbe, tudi česen in čebulo, kadar se mi mudi), malo popražiš, zaliješ, posoliš, dodaš začimbe. Ko je napol kuhano, dodaš veliko kisle smetane zmešano z žličko Gustina, in dobro premešaš. Pokuhaš do konca in to je to. Jaz potem polovico juhe pretlačim, da postane še bolj gosta.
Ali pa jota in segedin v takemle zimskem času. Mnjaaaami… repa… takoj jo grem kupit in skuhat en velik “pisker” jote! 🙂

************************************************************** <http://robika.moj-album.com> <http://robertam.blogspot.com>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close