Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika piščanec v teksaškem loncu

piščanec v teksaškem loncu

Hoj !

Ali bi mi kdo lahko povedal, kako se to skuha!

Hvala za pomoč in pozdravček, Karmen

imam recept za piscanca v rimskem loncu.

1 piscanec cca 1300 g
sol,poper
sopek zalisc/timijan,lovor,petrsilj…/
1-2 dcl ola
30 strokov cesna
10 listov zajblja
2 lovorjeva lista
par listov zelene

piscanca posolimo in popopramo (zunaj in znotraj). sopek zelisc zatlacimo v trebusno votlino. lonec dobro naoljimo in polozimo vanj piscanca,dodamo neolupljen cesen in ostale sestavine. pokritega kuhamo na nepremocnem ognju cca 1 uro.

mogoce se bo kdo oglasil se s teksaskim!? lp petra

Greš u texas,kupiš lonec in vanj daš piščanca :))))) Mal se morm hecat no,ko je sonce zunaj

ti si kar privosci!

Petra, zakaj se mi zdi, da si tako resna oseba?

a,me hecas?)) prej se nisem smejala na tvojo prosnjo 🙂 lp petra))

kopirano od sariko:
(glej pod KROMPIR)

Jaz pa vam pošiljam recept za teksaški lonec.
1/2 kg krompirja olupi in nareži na kolobarčke
1/2 kg katerega koli mesa (jaz večinoma uporabim piščančji file) nareži na trakove.
Začimbe (merica je mala žlica): čebula v prahu, sladka paprika, česen, med, 4 male žličke koruze in sol po okusu.
Na malo olja prepraži, samo toliko, da postekleni na kolobarje narezan krompir. Dodaj meso in premešaj in duši 10 minut. Na vse to stresi zgoraj naštete začimbe. Če vam paše, lahko dodate tudi cury, vendar bo potem jed bolj ostra. Vse skupaj premešaj in pokrij s pokrovko. Vse skupaj duši na majhnem ognju toliko časa, da bo krompir mehak (jaz to dušim cca 30 minut). Ko je krompir mehak, meso pokuhano je jed gotova. To je kot samostojna jed, zraven paše solata, moji otroci pa na to polijejo kislo smetano, pač stvar okusa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close