Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Rolada brez moke

Rolada brez moke

Zadnjič sem nekje jedla izredno okusno rolado, kar sem kasneje izdvedela je to, da v biskvitu ni moke (so orehi), polnjena pa je bila s kislo smetano. Če ima katera recept, prosim, da mi ga posreduje… hvala vnaprej

**************************************************** Jemanje nam polni roke, dajanje pa srce.

1 kislo smetano ( Milleram)

8 jajc
6 žlic sladkorja
8 žlic mletih orehov
1 vanili sladkor, polovica pecilnega praška

Iz beljakov narediš sneg, dodaš vanili s., sladkor, mešaš in počasi dodajaš rumenjake in orehe.
Pečemo kot ostale rulade.
Pečeno zaviješ v serveto, mrzlo namažeš s kislo smetano.
Zaviješ v folijo, daš na hladno.

Dober tek!

Hej! Najveckrat pecem rulado ali tortni biskvit brez moke . Moj recept je malce drugacen;ni toliko orehov(ki jih za spemembo zamenjam tudi z mandelnji),so pa se zraven v rumu namocene piskotne drobtinice(Petit).

Za moj original pekac iz peci so te kolicine ravno prave:
6 rumenjakov,10 dag sladkorja,5 dag orehov,5 dag drobtinic,6 beljakov stepenih v sneg.

Testo razporedimo z prst na debelo.

Jaz namazem tudi s sladko smetano in cez polovicke jagod.
S kislo smetano se nisem delala.

Za socnost pa poskrbi najprej(direktno na ohlajeno testo) na tanko namazana domaca marelicna marmelada.
To je zame zakon. Lep pozdrav Babi

Mi smo nori na to rolado.
Uporabim 8 jajc. Rumenjake posebej, beljake posebej. Iz beljakov narediš sneg. Posebej zmešaš 12 žlic sladkorja, rumenjake in orehe(15 dag). Ko je to zmešano, počasi vmešaš še sneg beljakov. Vse skupaj vliješ na peki papir in pečeš na 180 stopinj cca.20 min. Rolada se z lahkoto zvije ko je še mlačna, zato ne uporabljam serveta ali česa drugega. Najboljša je ko je fino uhlajena. Mnjami….

To rolado brez moke sem delala v soboto in je odlična, imam pa malo drugačen recept kot so napisani zgoraj.

Potrebuješ:
4 cela jajca
4 rumenjake
8 žlic sladkorja
3 vanili sladkorje
10 dag orehov

Jajca in sladkor penasto vmešaš, dodaš orehe in sneg 4 beljakov! Vse to vliješ na peki papir in pečeš na 250 stopinj približno 8-10 minut. Še vročo rolado na vrhu pokrijem s peki papirjem in vse skupaj zavijem. Ko se ohladi namažem z 2 kislima smetanama, zavijem v folijo in dam v hladilnik, da se lepo ohladi.
Pri nas rolada ne čaka, ker jo zelo hitro pospravijo v svoje želodčke!
Dober tek!

… pa kaj bi jaz brez vas … :-))

hvala punce

**************************************************** Jemanje nam polni roke, dajanje pa srce.

Tisin recept tudi sama uporabljam in je odličen! Za namaz pa potrebuješ taveliko k.smetano ali 2 tamali.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close