margerita
sem pa mislila da gre za pico.
zadnjič sem brala da je dobila ime po kraljici(ali karkoli je ze bila) margeriti. posebaj zanjo so naredili pico v treh barvah it. zastave- rdeča paradiznik, bela mocarela in zelena bazilika
ime se je pa prejelo 🙂
no toliko o tem če slučajno koga zanima, pijače pa zal ne poznam
Se strinjam s predhodnicami samo, namesto Cointreauja se uporablja Triple Sec, ki je sicer tudi pomarančni liker, ampak malce drugačen, pa tudi malce cenejši.
Takale margarite je tudi precej močna in pri nas imamo raje tako, ko zmešaš enake dele limoninega soka (originalno sicer limetinega), Triple Sec in tekilo.
Pazi, kakšno tekilo kupiš, ker meni je srebrna zanič in prisegam na zlato, znamka niti ni tako pomembna.
Rob kozarca se obvezno namoči v sol, čeprav je pijača zaradi likerja kar sladka. Malce traja, da se navadiš na okus, ampak je mnjami. Pa mešanico polniš v kozarec poln ledu, ki malce razredči pijačo.
Poleti pri nas velikokrat pripravimo zmrznjeno različico, ko v mešalniku zmešaš dobro ohlajeno pijačo in kocke ledu tako, da dobiš gosto kašo. Če dodaš še zamrznjene ali sveže jagode, dobiš pa zmrznjeno jagodno margarito, ki je meni čez vse. Tukaj pa se veda pozabiš na sol. Namesto z jagodami, lahko pirpraviš tudi z ananasom.
Ja tekil je več vrst, odvisno od tega koliko so stare. Ko jih destilirajo so prozorne oz. srebrne – silver.
Če nekaj časa odležijo v sodih, se obarvajo rumeno (zlate – gold), potem pa so tu še starane (pa ne me prosim vprašat koliko) – tem se pa reče anejo.
Kaj pa vem, meni tiste srebrne niso preveč všeč, zlate so pa OK. Anejo pa nikoli ne kupim, ker so enostavno predrage.
Forum je zaprt za komentiranje.