Jagode…
Dober večer!
Preden grem spat, naj vam zaupam, da bom jutri po dolgem času spet delala “mojo” enostavno tortico na hitro za sladico po kosilu, saj se je pri nas začela sezona jagod…
Spečem biskvit iz dveh jajc, 60 dag sladkorja in 60 dag moke,
ko se ohlaja,
zmiksam jagode s sladkorjem, polijem po biskvitu,
pokrijem z na kolesca narezanimi bananami in
vse skupaj premažem s sladko smetano, potresem z mrvicami.
Zelo dobra tortica na enak način pride z zmiksanim ananasom iz kompota.
Dober tek in lahko noč!
Vladka
Pozdrav Vladka,
sliši se zelo dobro, tako, da bom tudi jaz čez vikend “potrenirala”.
Me je pa malo presenetila količina moke in sladkorja – vsakega po 60 dag. A to količino 2 jajci “zlepita” skupaj? Se mi zdi kar malo veliko, glede na to, da ni nobene druge tekoče zadeve.
Prosim za eno hitro “potrditev” in hvala v naprej,
LP,
Renata
Hej,na nasi trznici tudi prodajajo jagode,baje iz Strunjana(tople grede);
imam pa jih na sumu,da so uvozene. Cena seveda primerna.
Sem ena tistih,ki ima rada sadje, pogojeno z letnim casom v nasih krajih.
Recimo, me uvozene cesnje v decembru ne potegnejo.
Vladka,dober tek in uzivajte v tej dobroti!! Lp Babi
Babi, moja sladica za po kosilu je že v hladilniku, bi pa rada le še nekaj okoli svežega sezonskega sadja povedala. Tudi jaz imam najrajši sezonsko sadje in predvsem tisto od čim bližje. Nikoli, ampak res nikoli ne kupim sadja iz USA. Je popolnoma brez okusa. Sicer so npr. turške breskve malo manj lepe na pogled, a okus, da bi jih vikal 🙂 Enako velja za vse sadje in zelenjavo in, kot sem napisala, prihajajo zdaj jagode iz Egipta in še kak teden in se bo cena tako znižala, da se jih bomo spet lahko najedli za celo leto. Škoda le, ko ravno zdaj pri nas ni več rojstnih dni, ravno en teden nazaj pa sem v torto dala še zmrznjene jagode.
Tisto stran od BBC-ja imam pa jaz shranjeno pri “favorites”, ker jo tudi sama rada pogledam, tudi recepte od Jamie Oliver-ja in druge.
Sicer pa se BBC Prime pri nas veliko gleda, ker imajo dop. take luštne otroške oddaje, zdaj tudi spet Telebajske…
Dovolj o tem, moram kuhat. Pri nas je danes, mož ji pravi, virtualna nedelja, saj je petek za nas drugi dan vikenda in jutri se začne nov delovni teden.
Pozdravček vsem in se opravičujem, če sem s tem postom preveč “ušla” iz kulinarike 🙂
Vladka
Oli, zelo odvisno od tega koliko daš sadja, je pa res, da to ni prava torta. Jaz to sladico celo delam v steklenem okroglem pekaču in jo začnem jemati ven kar z žlico, kot grmado npr. Pri jagodah, če jih je precej, rado vse skupaj potem narazen zleze, pri ananasu se pa sok večinoma res vpije in ostanejo tisti drobni koščki ananasa na biskvitu… Ah, malo sem zakomplicirala, kakorkoli, jaz to delam bolj kot sladico, ko rabim torto, se poslužim pudinga in podobnih zadev, a spet na precej drug način.
Pozdravček!
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.