Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zdrobov narastek

Zdrobov narastek

Pozdravljene,prejšnji teden sem spet naredila tale narastek in mogoče bo še kateri prišel prav.Je zelo dober hitro pripravljen in poceni.Naši ga obožujejo. Približno za štiri osebe 2,5mleka ščepec soli 7dag pšeničnega zdroba 3dag margarine 2jajca 4dag slad. malo limone 1zavitek vanilina Vrelo mleko osolim in vanj zakuham zdrob,ki naj samo prevre.Ohladim.Penasto umešam maslo in margarino,dodam rumenjake,pol slad,limono,vanilin in mešam,da dobro naraste.Dodam ohlajen zdrob in gladko zmešam.Primešam trd sneg iz beljakov v katerega sem vtepla pol slad.Maso stresem v skledo za narastke in pečem na 180 pbl.30 min.Potem dodam kompot.Domače breskve narežem na koščke in potresem po narastku,lahko tudi malo vode od kompota,da je bolj sočno.Še malo pustim v pečici in jed je pripravljena.

Ida, a sem prav razumela, da na 2.5 litra mleka, samo 7dag zdroba? LP Daša

mislim da bo 2,5 dcl in ne 2,5 L mleka….to bi bilo po mojem res preveč.

To je res samo lapsus.V mojem receptu pise;1/2 l mleka za 18 dag zdroba.Torej je mislila 2,5 dl mleka.Malo pocivam pred srecanjem za mizo.
Lp Babi

Ja,ja ja 2,5dcl mleka se oproščam res je lapsus.In potem bo okusno.Še enkrat lep pozdrav.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close